Stebuklas – Aneliukės namai nušvito

aneliuke2Rugsėjo pabaigoje minint socialinių darbuotojų dieną pirmą kartą Lietuvoje vyko akcija „Mums rūpi“, pakvietusi iš arčiau susipažinti su socialinio darbuotojo nelengva kasdienybe.Valdžios atstovai su socialiniais darbuotojais aplankė senolę Aneliukę, kurios gyvenimo būdas sukrėtė kiekvieną. Tačiau vizitas į jos namus atnešė gerų permainų.
 
Nuotr. Valdžios atstovų apsilankymas sudargietės Aneliukės namuose atnešė gerų permainų: šiukšlynu paversti namai geradarių dėka neatpažįstamai pasikeitė.  
 
Rugsėjo 23 d.  Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė ir rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Inga Cibulskienė bei tarybos narys Valdas Stankūnas lankėsi pas socialines paslaugas gaunančius asmenis.

Buvo aplankyta Sudarge gyvenanti Aneliukė, neseniai atšventusi 85-erių metų sukaktį. Apie jos skurdžią kasdienybę rašė „Draugas“. Vieno kambario namelyje (vagonėlyje) gyvenanti Aneliukė tąkart rasta tikra to žodžio prasme paskendusi drabužių, daiktų kalnuose, draugystę jai palaikė būrys kačių. Moterį lankanti socialinio darbuotojo padėjėja Vitalija Kuncaitienė minėjo, kad stengėsi nereikalingus daiktus išnešti, išmesti, tačiau senolė juos atgal parsinešdavusi net iš konteinerio.

Močiutės siaubingas gyvenimo sąlygas pamatęs rajono tarybos narys Valdas Stankūnas pažadėjo jai atvežti stalą, mažą šaldytuvą, kėdžių ir teigė, jog reikia kuo greičiau sutvarkyti senolės namus, primenančius šiukšlyną.

Kaip informavo Šakių socialinių paslaugų centras, per savaitę pažadai virto realybe – neatpažįstamai pasikeitė Aneliukės gyvenimas. Senolė šiandien džiaugiasi pasikeitusiu gyvenamu būstu ir sako, kad dabar ir mirti nenorinti.

Socialinių paslaugų centras informuoja, kad baldus ir namų apyvokos daiktus močiutei paaukojo savo artimui neabejingi žmonės: R. Kvedžio įmonė „Rikveda“, tarybos narys Valdas Stankūnas, Vintautas Kisielius, Marius Paspirgėlis, Juozas, Julius Eizai, Asta ir Valdas Sinkevičiai, Paulius Puskunigis, Antanas Baltrušaitis, Mindaugas Žindžius.

Pasak Socialinių paslaugų centro direktorės V. Bielskienės, tokios akcijos yra reikalingos. Svarbu, kad bendruomenės nariai suprastų socialinių paslaugų prasmę, reikalingumą ir tai, jog socialinių darbuotojų veikla yra ne tik labai svarbi, bet reikalauja nuoširdumo bei supratingumo.

Šakių socialinių paslaugų centro administracijos ir senolės vardu dėkojame geradariams, prisidėjusiems prie šios gražios akcijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.