TS-LKD išrinko kandidatą į Seimą

vidziunas3Agnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Šeštadienį savivaldybės posėdžių salėje vyko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Šakių skyriaus visuotinis susirinkimas, kuriame bene svarbiausias klausimas buvo, kas gi taps kandidatu į 2016 m. Seimo rinkimus.
 
Nuotr. Visuotiniame susirinkime 57 nariams balsavus už Arvydą Vidžiūną bei 19 narių už Ireną Haase, kandidatu į 2016 m. Seimą tapo Seimo narys A. Vidžiūnas.
 
Garbūs svečiai
 
TS-LKD Šakių skyrius iš viso vienija 170 narių, o visuotiniame susirinkime dalyvavo 78. Žinoma, susirinkime būta ir svečių: koalicijos partnerių savivaldybėje atstovas – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Juozas Bertašius bei Seimo narys Rokas Žilinskas.
Po jubiliejus šventusių skyriaus narių pasveikinimo bei partijos bilieto įteikimo naujam partijos nariui Mindaugui Mockevičiui kalbėjęs J. Bertašius teigė besidžiaugiantis dėl to, kad gali būti drauge kaip koalicijos partneris, o TS-LKD bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga esą turi panašias nuostatas ir yra „arčiausiai žemės“.

R. Žilinskas kalbą pradėjo teigdamas, jog TS-LKD Šakių skyrių laiko pavyzdiniu. Pasak R. Žilinsko, partijai atėjo išbandymų metas, mat tikslas yra ne tik laimėti artėjančius Seimo rinkimus, ideali siekiamybė – geresnė Lietuva.

„Iš dabar valdančių partijų šviesa ir gėris nesklinda. Labai daug kalbėjome apie stiprią, nepriklausomą, saugią Lietuvą, o praėjusius Seimo rinkimus laimėjo mūsų konkurentai pasakę, jog svarbiausia – žmogus. Mano manymu, jie susimovė žmogaus svarbą įvertinę minimaliu atlyginimu ir pensija, kuri tebėra katės ašaros“, – sakė R. Žilinskas.

TS-LKD taryba liepos mėnesį priėmė nutarimą dėl vienmandatėse apygardose kandidatų kėlimo tvarkos, kurioje pažymima, jog kandidatai į Seimo narius keliami skyriuose. Kaip sakė skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis, rugpjūčio mėnesį vykusiame Šakių skyriaus susirinkime iškelti du pretendentai į kandidatus – Irena Haase bei Arvydas Vidžiūnas. Kiekvienas iš pretendentų turėjo galimybę kalbėti iki 10 min. ir pasisakyti, dėl ko jį verta rinkti.

Atsisakė kandidatūros

I. Haase teigė, kad valstybė turi būti grįsta stipriomis šeimomis, stipriais bendruomeniniais ryšiais ir nerašytu moraliniu sutarimu. Pretendentė taip pat pabrėžė, kad svarbi vertybė – išsilavinimas.

„Mes labai mažai kalbame apie mokinių žingeidumą, kūrybiškumą – tai yra pagrindinės vertybės. Puikiai žinome, kad mokyklose stengiamasi vaikams suteikti kuo daugiau žinių, bet, kaip rodo apklausa, mokyklose nėra itin geras mikroklimatas, trūksta pagarbos, vyrauja nerimas. Jei paklaustume mokinių, ar jie yra laimingi, kaip rodo statistika, kas penktas mokinys atsakytų, kad ne“, – kalbėjo I. Haase.

Nors abu kandidatai jau buvo davę raštiškus sutikimus dėl kandidatavimo, po savo kalbos I. Haase pareiškė, jog atsisako kandidatuoti.

„Mes su A. Vidžiūnu pažįstami labai seniai ir aš atėjau ne kovoti su juo, turime padėti vieni kitiems. Todėl noriu pareikšti, kad atsiimu savo kandidatūrą. Turiu komandą, kuri padės A. Vidžiūnui kovoti ir laimėti šioje vienmandatėje apygardoje“, – kalbą baigdama teigė I. Haase.

A. Vidžiūnas savo kalboje svarstė, kaip prieiti prie žmogaus, kad jis vėl patikėtų valdžios atstovais, kaip Šakiuose padaryti taip, jog bendruomenė būtų kosmopolitiškesnė.

„Kad visi žmonės gyvenantys čia suprastų: visi pasaulio procesai liečia mus tiesiogiai ir viskas taip susiję... Mano tikslas, kad mūsų būtų daugiau, kad mūsų partijos įtaka būtų didesnė. Manau, kad šiuos rinkimus lems du dalykai: tai, ką mes pasiūlysime, ir rinkėjų meilė arba jausmai. Štai šiandien matome Socialdemokratų partijos nario Algirdo Butkevičiaus reitingus, jis iš esmės nedaro nieko, bet reitingai tokie, kokių gyvenime nėra buvę“, – kalbėjo A. Vidžiūnas.

Po kandidatų kalbų atėjo laikas visiems norintiems pasisakyti, užduoti klausimų. Tuo metu buvo paliestos itin skaudžios ne tik rajonui, bet ir visai Lietuvai temos: mokyklų tuštėjimo laikas, problemos, su kuriomis susiduria verslą pradėję kurti žmonės, ir t.t. Partijos narys Juozapas Juška pasakė savo nuomonę apie situaciją rajono mokyklose.
„Didžiausia problema, jog mokyklose tuoj nebebus mokinių, o dėl ko taip yra? Jauni tėvai neturi darbo. Nei vyriausybė, nei Seimas nelinksta pramonės atstatymo linkme. Pavyzdžiui, vaikas, trečią klasę baigęs Sintautuose, ketvirtą jau Norvegijoje mokinasi. Manau, kad čia yra tikra trauma. Visiems. Pamėginkit įsijausti į jų kailį... Ieškokim idėjų, kaip įkurti gamyklas, negalvokit, kad žmonės tokie kvaili, jie tuoj nebebalsuos, visi dabar „tepa slides“ į Norvegiją ar Vokietijoj senelius prižiūri balsuotojai jūsų“, – su didžiausiu liūdesiu kalbėjo J. Juška.

Po visų kalbų, diskusijų vyko slaptas balsavimas. Paaiškėjo, jog, 57 nariams balsavus už A. Vidžiūną bei 19 narių už I. Haase, kandidatu į 2016 m. Seimą tapo Seimo narys A. Vidžiūnas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.