Administracijos direktoriaus pavaduotojos veiklą gaubia šešėlis

cibulskiene3Giedrė MERČAITIENĖ
 
Praėjusią savaitę „Draugo“ redakciją pasiekė iš Kauno siųstas, inicialais A. Š. pasirašytas laiškas, metantis rimtus kaltinimus Šakių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Ingai Cibulskienei. Ar kaltinimai pagrįsti, viešame posėdyje tirs Antikorupcijos komisija.
 
Nuotr. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Inga Cibulskienė kaltinama savų žmonių protegavimu ir viešų ir privačių interesų supainiojimu.  
 
Intrigavo laiškas
 
Gegužės 28 d. vykusiame rajono tarybos posėdyje politiniu pasitikėjimu savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja paskirta I. Cibulskienė. Iki tapdama valstybės tarnautoja architektės išsilavinimą turinti I. Cibulskienė ėjo Kaune įsikūrusios architektūros ir geodezijos paslaugas teikiančios UAB „Archigrupės“ direktorės pareigas. Viskas būtų gražu, jeigu ne praėjusią savaitę Šakius pasiekęs laiškas, kuriame A. Š. prašo išsiaiškinti, ar savivaldybės darbuotoja I. Cibulskienė nepiktnaudžiauja tarnybine padėtimi. Mat jos vardas ir šiandien matomas po buvusios darbovietės rengiamais projektais.

„Šių metų rugsėjo 9–15 d. www.zpdris.lt puslapyje paskelbti skelbimai, kuriuose informuojama apie parengtus žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektus. Viena iš projekto rengėjų yra I. Cibulskienė“, – rašoma atsiųstame laiške (reikia paminėti, kad nurodytos projekto vadovės: Ugnė Vitartė ir Inga Cibulskienė).

Be to, birželio 12 d. savivaldybės administracijos direktoriaus Evaldo Sniečkaus įsakymu I. Cibulskienei buvo pavestos funkcijos, susijusios su teritorijų, žemėtvarkos ir kitų objektų planavimo organizavimu, teikimu tvirtinti ir tvirtinimu.

„Kaip tai suprasti? Pati parengiu projektą ir pati tvirtinu?“ – klausimą kelia laiško autorius A. Š. Intriguojantis laiškas pasiekė ir Šakių rajono savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininką Romą Pukinską.

„Funkcijos jai gali būti pavestos. Turi būti išsiaiškinta. Rugsėjo 15 d. veikla turėjo būti sustabdyta darant šiuos dalykus. Dirbdama šį darbą profesionaliai ji jau turėjo nedalyvauti. Kaip tai susiję, nenorėčiau daryti išankstinių išvadų“, – sakė R. Pukinskas, pridurdamas, jog pavaduotojai mesti labai rimti kaltinimai.

Šią savaitę dėl ligos nedirbančią I. Cibulskienę pasiekusios naujienos trenkė lyg žaibas iš giedro dangaus.

„Šiuo atveju gegužės 11 d. buvau pateikusi prašymą projektui rengti, tai yra sukėlusi dokumentus į sistemą. Gegužės 27 d. aš išėjau iš darbo ir daugiau su šitais dalykais nedirbau. Sistemos datoje fiksuota liepos 30 d. – kita projekto vadovė jau sukėlusi sprendimus... Mano pradėti darbai toliau tęsti kito žmogaus“, – padėtį aiškino I. Cibulskienė. Jos įsitikinimu, gana naujoje www.zpdris.lt sistemoje esama trūkumų.

„Pagal viską dviejų vadovų projektas iš principo negali turėti. Matyt, pačioje sistemoje yra spraga, kad liko kaboti ta mano pavardė“, – komentavo pavaduotoja.
 
Sąsajos su buvusia darboviete

Akivaizdu, I. Cibulskienės veiklą sekantis laiško autorius A. Š. gvildena sąsajas su jos buvusios darbovietės UAB „Archigrupė“ kolegomis, giminėmis.   

Jis rašo: „Interneto puslapyje Šakių rajono savivaldybė/Korupcijos prevencija/Pateiktų pasiūlymų sąrašas 2015 m. I pusmetis 2015 07 20 Aida Butkienė (...) I. Cibulskienei ir V. Valaitienei pateikus prašymą dėl sklypo suderinimo. Turiu paminėti, kad A. Butkienė ir I. Cibulskienė dirba toje pačioje įmonėje UAB „Archigrupė“ architektėmis. (...) Tą pačią dieną Liudas Vitartas pateikęs prašymą I. Cibulskienei ir V. Valaitienei dėl bylų suderinimo (...). Turiu paminėti, kad L. Vitartas yra Ugnės Vitartės, kuri kartu su I. Cibulskiene yra projekto rengėjos anksčiau minėtuose skelbimuose, vyras (...). Manau, kad I. Cibulskienė proteguoja savus žmones.“

 I. Cibulskienė aiškina, kad su šiais žmonėmis ją sieja tik buvę darbiniai santykiai.

„Darbo santykiai su buvusia darboviete nutraukti gegužę. Yra kitas vadovas, dvi architektės merginos, kurios perėmusios tą darbą. Pati veikla nėra nutrūkusi, – sakė I. Cibulskienė. – Man čia viskas labai nauja, netikėta. Projektavimo veikla truko daugiau nei dešimt metų. Yra daug projektų padaryta. Ne paslaptis, kad tenai aš dirbdavau ir tuos projektus rengdavau.“

Išsamiau, ar savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja nesupainiojo viešų ir privačių interesų, tirs R. Pukinsko vadovaujama Antikorupcijos komisija. Jos pirmininkas pažadėjo ilgai „gumos netempti“ ir kaip galima greičiau išsiaiškinti situaciją.

„Laukiame iš atostogų sugrįšiančio specialisto, kuris mums labai reikalingas. Mėgėjiškai nenorime pradėti dirbti. Kai kuriuose atvejuose turėsime patikrinti, ar informacija nešmeižia žmogaus. Dabar interviu dalinti negaliu. Aš galiu išreikšti komisijos išvadą. Svarstome galimybę šitą reikalą atiduoti svarstyti Etikos komisijai“, – sakė R. Pukinskas, pridūręs, jog šio klausimo svarstymas bus viešas.

Etikos komisijos pirmininkas Algimantas Damijonaitis sako, kad tyrimą pradės, kai komisija sulauks oficialaus Tarybos narių kreipimosi. Tada išvadas pateiktų per mėnesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.