Kudirkos Naumiestyje chuliganai siaubia kelio ženklus

zenklas2Rita PLAUŠINAITYTĖ - ŠERKŠNIENĖ
 
Lapkričio 3 d. Kudirkos Naumiesčio gyventojai pradėjo dalintis socialiniuose tinkluose informacija, kad šalia seniūnijos pastato Dariaus ir Girėno gatvėje reikia eiti nuleidus akis žemyn, kitaip galima užkliūti už metalinio 30–40 cm strypo, kuris kyšo viduryje šaligatvio. Paaiškėjo, kad ten anksčiau stovėjo ženklas, nurodantis automobilių stovėjimo laiką aikštelėje. Kada ir kas tą ženklą „nurovė“,  niekas nežino, tačiau panašus atvejis Kudirkos Naumiesčio seniūnijos darbuotojams nėra naujiena.
 
Nuotr. Priešais Kudirkos Naumiesčio seniūniją Dariaus ir Girėno gatvėje buvęs ženklas, kuris nurodė automobilių stovėjimo aikštelę ir parkavimo laiką, taip pat užkliuvo chuliganams.
 
Per pastarąjį mėnesį Kudirkos Naumiestyje kas savaitgalį chuliganai „užpuola“ vis kitą eismo ženklą. Ši negraži akcija prasidėjo spalio 16–18 dienomis, po to, kai Kudirkos Naumiestyje prie Tilto gatvės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje Kelių tarnybos darbuotojai uždėjo ženklus, kad aikštelėje statyti automobilius negalima nuo 22 iki 6 valandos. Šį sprendimą priėmė rajono savivaldybės Saugaus eismo komisija aplinkinių gyventojų prašymu. Viena atrama su tokio tipo ženklu mokesčių mokėtojams kainuoja 143 eurus su PVM. Pasak vietinių žmonių, šią aikštelę buvo pamėgęs jaunimas, kuris rinkdavosi čia vakarais, garsiai leisdavo muziką, šiukšlindavo. Dėl šios aikštelės tarp naumiestiečių kilo ne mažesnės diskusijos kaip ir dėl eismo Varpo gatvėje uždarymo. Tuoj pasigirdo nepatenkintų balsų – kur jaunimui dingt vakarais, ką jiems veikt, tegul bėga į užsienį... Prijaučiantys jaunimo problemoms naumiestiečiai pradėjo grasinti, kad eis rinkti parašų mieste ir klausti kitų nuomonės, ar teisingai pasielgė Saugaus eismo komisija, neva išvarydama iš minėtos aikštelės jaunimą.

Tačiau šie ženklai buvo ne vieninteliai, kurie užkliuvo chuliganams Kudirkos Naumiestyje. Neišsiteko ir ženklas, kuris stovėjo V. Kudirkos ir Vytauto gatvių sankryžoje. Čia ant vieno metalinio strypo buvo uždėti tą pačią spalio 13 d. du eismo ženklai – pagrindinį kelią nurodantis ženklas bei akligatvį į Vytauto gatvę nurodantis ženklas, kurie kainuoja kartu su atrama apie 150 eurų. Kaip sako vietiniai gyventojai, šie du ženklai buvo nusiaubti spalio 30 naktį. Kada ir kas nuniokojo ženklą prie seniūnijos (ženklas žymi, kad stovėti aikštelėje negalima nuo 22 iki 6 val.), niekas pasakyti negali.

Pasak Kudirkos Naumiesčio seniūnijos žemės ūkio specialisto Vytauto Šimkonio,  ko gero, tai jaunimėlio darbas, kuris nėra patenkintas faktu, jog minėtose stovėjimo aikštelėse naktimis siausti negalima, tačiau tokį faktą įrodyti būna gana sudėtinga. Naktimis gatvėmis vaikšto mažai gyventojų, o ir tie, kurie eina, nenori veltis į konfliktus su jaunimu, tad dauguma tokių atvejų taip ir lieka neišaiškinti, nes paprasčiausiai nėra liudininkų. Kaip sako V. Šimkonis, seniūnijos darbuotojai dažnai randa „nurautus“ kelio ženklus ir pamestus kur nors pakelėje.

„Jeigu kelio ženklas išrautas, tada mes jį bandome atstatyti į vietą ir dažniausiai mums tai pavyksta, tačiau yra daug atvejų, kai ženklai yra nulankstomi ir lieka iš žemės kyšantis koks metalinis strypas, prie kurio rastą kelio ženklą pritvirtinti ne visada pavyksta“, – aiškina V. Šimkonis.

Tokiais atvejais seniūnija kreipiasi į savivaldybės Ūkio skyrių prašydama, kad šie finansuotų naujo kelio ženklo pastatymą. Taip yra švaistomi vėjais visų mokesčių mokėtojų pinigai. Šiais metais mūsų savivaldybei iš valstybės biudžeto buvo skirta naujiems kelio ženklams statyti ir atnaujinti 42 tūkst. eurų. Gaila, kad dalį šių pinigų reikia skirti nuniokotų ženklų atstatymui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.