Aušros gatvėje eismas ribojamas nebus

Lapkričio 20 d. Savivaldybėje vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje komisijos nariai dar kartą svarstė klausimą, ar tenkinti gyventojų prašymą dėl sunkiasvorių transporto priemonių eismo ribojimo Šakių mieste, Aušros gatvėje. Komisijos nariai nubalsavo už tai, kad kol kas minėtoje gatvėje priemonės, ribojančios eismą, įgyvendinamos nebus.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis priminė, jog buvo gautas Šakių miesto Aušros gatvės gyventojų prašymas dėl sunkiasvorių transporto priemonių eismo apribojimo. Šis klausimas buvo svarstytas šių metų spalio 9 d. vykusiame komisijos posėdyje ir priimtas sprendimą iki 2015 metų pabaigos įrengti Aušros gatvėje draudžiamuosius kelio ženklus Nr. 314 „Ribota masė“ (apribojama sunkiasvorių transporto priemonių masė iki 8 t).
 
Tačiau neilgai trukus po minėto sprendimo priėmimo buvo gautas Šakių miesto Basanavičiaus gatvės gyventojų prašymas neapriboti sunkiasvorių transporto priemonių eismo Aušros gatvėje, nes dėl tokio sprendimo žymiai padidės eismo intensyvumas Basanavičiaus gatvėje. Tarp komisijos narių kilo diskusija, kad priėmus sprendimus, palankius vienos gatvės gyventojams, tiesiogiai nukenčia kitos gatvės gyventojai. Todėl klausimus dėl sunkiasvorių transporto priemonių eismo apribojimo Šakių mieste reikėtų iš esmės spręsti tik tada, kai bus įrengtas atitinkamas aplinkkelis ir kitos infrastruktūros priemonės, kurios nukreiptų sunkiasvores transporto priemones ir joms nereikėtų įvažiuoti į Šakių miestą.

„Kada mūsų miestas turės patogų apvažiavimą aplink, tada sunkiasvorės transporto priemonės nenorės važiuoti per miesto centrą“, – teigė komisijos narys, Šakių komisariato Kelių policijos grupės vyresnysis specialistas Gintautas Vedegys.

Kadangi šiuo metu ankstesnis komisijos sprendimas dėl sunkiasvorių transporto priemonių eismo apribojimo Šakių miesto Aušros gatvėje dar nėra įgyvendintas, komisija nusprendė, kad šio sprendimo įgyvendinimą reikia laikinai sustabdyti ir ieškoti galimybių įrengti žiedinę sankryžą kelyje Šakiai – Matuliai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.