Kukarskės globos namuose lankėsi tarybos nariai

Lapkričio 27 d. Kukarskės globos namuose lankėsi grupelė rajono savivaldybės tarybos narių. Šį susitikimą inicijavo mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė.

Atvykusieji turėjo galimybę sužinoti apie gautas licencijas, pamatyti atsinaujinusius globos namus. Tarybos nariams buvo paruošta prezentacija, kurios metu direktorė Asta Pranaitienė svečius supažindino su kapitalinio remonto metu atliktais darbais gyvenamuosiuose kambariuose, sanitariniuose mazguose, koridoriuje, laiptinėje, medicinos darbuotojų kabinete, socialinių darbuotojų kabinete, virtuvėje, administraciniame pastate ir skalbykloje. Taip pat buvo pakeista dalis stogo. Globos namų ribose pastatyta pavėsinė.
 
Vizito metu buvo įvardinti ir globos namams būtini, tačiau dar neįgyvendinti poreikiai: mikroautobusiukas su keltuvu, nes senasis autobusiukas jau nebetinkamas eksploatuoti, reikia aptverti ir sutvarkyti teritoriją, reikalinga pramoninė skalbimo mašina, trūksta funkcinių lovų, nes daugiau nei 50 proc. globos namų gyventojų yra sunkiai judantys, taip pat reikalingos papildomos patalpos, būtinas vertikalus keltuvas, kuris suteiktų galimybę sunkiai judantiems, nevaikščiojantiems asmenims laisvai judėti globos namuose.

L. Pocevičiūtė tarybos narius supažindino su šiuo metu kartu su direktore A. Pranaitiene svarstomu projektu dėl paslaugų įstaigoje plėtros, prie globos namų įsteigiant Laikino atokvėpio tarnybą rajono asmenims, slaugantiems ligotus asmenis namuose.

Globos namuose apsilankę tarybos nariai išklausė globos namų poreikius, pritarė jų svarbai, skatino ir toliau rašyti raštus rajono Savivaldybei bei pačiai tarybai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.