Kalbėjo apie įsisenėjusias problemas

Šakių rajono savivaldybės tarybos nariai, socialdemokratai Bernardinas Petras Vainius, Martinas Eimutis bei Seimo narys Mindaugas Bastys gruodžio 2-ąją lankėsi Lekėčiuose ir susitiko su Lekėčių seniūnijos gyventojais.

Susitikimo metu bendruomenės nariai atvirai kalbėjo apie opiausias ir jau gerokai įsisenėjusias problemas. „Šiandien mes jaučiamės mūsų rajono valdžios užmiršti ir atstumti, jau kelis dešimtmečius maitinami vien pažadais, o iš tiesų niekas nesikeičia. Iki šiol miestelyje nėra vaikų darželio, todėl jaunos šeimos, norinčios čia dirbti ir įsikurti, tiesiog neturi tam sąlygų. O juk Lekėčiai yra ypač geroje strateginėje vietoje, pusiaukelėje tarp Šakių ir Kauno. Lekėčių seniūnijoje veikia nemažai verslo įmonių, todėl čia ir bedarbystė maža. Gražus, jaukus ir tikrai perspektyvus mūsų kraštas. Kada valdžia išgirs mūsų prašymus?“ – susitikimo metu kalbėjo Lekėčių gyventoja.
 
Kita rimta problema – iki šiol nesuremontuota Šakiai–Kaunas kelio atkarpa. Pavojingu kelio ruožu kasdien į Lukšių ar Šakių gimnazijas važiuoja mokiniai, gana dažnai šiame kelio ruože įvyksta pavojingos eismo situacijos ar net avarijos.

„Įdomu, kada gi pagaliau bus sutvarkytas šis likęs 6,8 km kelio ruožas?“ – klausė seniūnas Ričardas Krikštolaitis. Kaip pastebėjo Seimo narys M.Bastys, šio kelio ruožo remonto darbai yra įtraukti į Susisiekimo ministerijos darbų planus, tačiau stringa dėl vienos priežasties – trūksta lėšų.

„Kadangi Seimo salėje mano „kaimynas“ kaip tik yra Susisiekimo ministras, aš jam nuolat neduodu ramybės. Lėšos tikrai bus skirtos ir kelias bus sutvarkytas, tik kol kas sunku pasakyti konkretų terminą“, – sakė M.Bastys.

Lekėtiškiai susitikimo metu taip pat kėlė klausimus dėl gyvenamųjų namų renovacijos problemų, greitųjų kreditų, mulkinančių ir žlugdančių žmonių likimus, išdavimo ribojimo, dėl seniūnijos kultūros darbuotojų darbo sąlygų ir kitus. Vieną iš priežasčių, kodėl seniūnija liko „podukros“ vietoje, lekėtiškiai įvardijo ir patys. Taip susiklostė aplinkybės, kad Lekėčių seniūnija ilgą laiką neturėjo tikrojo seniūnijos šeimininko, kuriam būtų svarbu šio krašto ir visos bendruomenės interesai. Seniūnijai vienas po kito vadovavo ne vietiniai, o Šakiuose gyvenę seniūnai. Šiandien Lekėčių kraštą naujam gyvenimui bando prikelti trečius metus seniūnu dirbantis lekėtiškis R. Krikštolaitis, puikiai žinantis visas seniūnijos bėdas ir turintis didžiulį bendruomenės palaikymą.

Susitikimo su Lekėčių krašto bendruomene metu rajono savivaldybės tarybos nariai ir Seimo narys pažadėjo, jog stengsis pagelbėti seniūnui ir vietos bendruomenei visus opiausius klausimus išjudinti iš „mirties taško“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.