Dalyvavo konferencijoje Seime

Trečiadienį Seime vyko savivaldybių kontrolės ir audito tarnybų įkūrimo 25-mečio paminėjimui skirta konferencija.
 
Šiame renginyje dalyvavo savivaldybių kontrolieriai, merai ir kontrolės komitetų pirmininkai. Šakių rajono savivaldybei konferencijoje atstovavo savivaldybės kontrolierė Asta Domeikienė bei Kontrolės komiteto pirmininkas Mindaugas Tarnauskas.

Renginio pradžioje savo sveikinimus perdavė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Valentinas Bukauskas. Apie savivaldybių kontrolės ir audito raidą kalbėjo savivaldybių kontrolierių asociacijos prezidentas Juozas Vaičiulis.
 
Konferencijoje dalyvavo nemažai pranešėjų iš užsienio. EURORAI (Europos regionų išorės audito institucijų organizacija) prezidentas iš Austrijos Klaus P. Behnke skaitė pranešimą apie Europos regionų išorės auditų institucijų veiklą. Lenkijos auditorių rūmų prezidentė G. Vrubleskaja kalbėjo apie Lenkijos regionų auditų rūmų darbinę veiklą ir patirtį savivaldoje. Norvegas Per Olav Nilsen pristatė Norvegijos savivaldybių kontrolierių asociacijos patirtį audituojant savivaldybes.

Vėliau vyko kontrolės ir audito tarnybų darbuotojų pagerbimas. A. Domeikienė už atsakingą ir rezultatyvų darbą gavo padėką iš Audito komiteto pirmininkės Jolitos Vaickienės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.