Miškininkai kvietė parsinešti Kalėdas į namus

eglisakesŠakių miškų urėdija jau septintąjį kartą Šakiuose rengia akciją „Parsinešk Kalėdas į namus“, kurios metu gyventojams nemokamai dalijamos eglišakės. Miškininkai tikisi, kad, kaip ir kasmet, dovanotos eglių šakos ne tik suteiks namams šventinio jaukumo, bet ir padės išsaugoti mūsų miškus.

Nuotr. Penktadienį Šakių mieste vėl vyko akcija „Parsinešk Kalėdas į namus“, kurios metu Šakių miškų urėdijos darbuotojai dalijo eglišakes.

Penktadienio popietę gyventojai skubėjo į automobilių stovėjimo aikštelę, esančią prie parapijos namų, kur, kaip jau tapo įprasta, buvo dalijamos eglišakės. Kai kurie gyventojai, sužinoję, kada bus dalijamos žaliaskarių šakos, į aikštelę atėjo gerokai anksčiau, vildamiesi pirmieji išsirinkti pačią gražiausią ir kvapniausią šakelę. Juk didžiosios metų šventės – tai ypatinga nuotaika, nuoširdumas, artimųjų ir draugų būrys, ir jas pasitinkant visai nebūtina kirsti eglučių. Kartais užtenka ir to, kad namus apgaubs miško kvapas atsiradęs čia kartu su eglės šakele. Miškininkai sako, kad kasmet susidomėjimas eglišakėmis vis didėja. Jų širdis tai džiugina, nes šis faktas rodo, kad vis mažėja nelegaliai miškuose kertamų spygliuočių. Be to, ne kiekvienas pilietis gali sau leisti nusipirkti eglutę iš prekybininkų – jų kaina įvedus eurą padidėjo: priklausomai nuo aukščio eglutė dažname prekybos centre kainuoja nuo 3 iki 30 eurų. Tad nieko nuostabaus, kad urėdijos nemokamai dalijamų eglišakių suskubo įsigyti ne tik vyresnio amžiaus rajono gyventojai, bet ir jaunimas.
 
Visų, atvykusių ir prisijungusių prie šios gražios akcijos, laukė dar ir malonios staigmenos. Gyventojams miškininkai dalijo mažus suvenyrus, į kuriuos buvo supilti prieskoniai, o patiems mažiesiems teko ir saldžių dovanėlių.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ siekiama paskatinti žmones tausoti gamtą, išsaugoti kuo daugiau medelių, padėti sukurti šventinę nuotaiką tiems, kuriems sunku finansiškai, populiarinti gamtosaugines idėjas, keičiant požiūrį į šventines tradicijas. Taip pat šia akcija siekiama kovoti su savivaliautojais, kurie neteisėtai kerta eglutes.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.