Senukus papuošė šventėms

kirpykla seneliuPraėjęs antradienis prieš pat didžiąsias metų šventes Šakių parapijos senelių globos namuose gyvenantiems senoliams buvo kiek kitoks – ypatingesnis nei įprasta.

Nuotr. Eugenija Paketurienė (kairėje) apkirpo to panorusias Šakių parapijos globos namuose gyvenančias moteris, o Laura Dailidaitė (dešinėje) – vyrus.

Grožio salono „Nomeda“ savininkė Eugenija Paketurienė bei kirpėja Laura Dailidaitė nudžiugino globos namuose gyvenančius senolius savo apsilankymu – moterys atvyko ne šiaip sau, o turėdamos  tikslą – visi senukai prieš šventes galėjo pasigražinti nemokamai atnaujindami savo šukuosenas.
 
Kaip pasakojo E. Paketurienė, apsikirpti panori šeši globos namuose gyvenantys senoliai – trys moterys bei trys vyrai. Moteris kirpusi E. Paketurienė pasakojo, jog jai tai buvo šioks toks iššūkis, nes kirpimas vyko ne grožio salono sąlygomis, tačiau svarbiausia – daryti gera.

„Visada maniau ir manysiu, jog reikia daryti apčiuopiamus darbus, tad besivadovaudamos šia taisykle atvykome nudžiuginti senukus“, – kalbėjo E. Paketurienė.

Vienos globos namuose gyvenančios bei apsikirpti panorusios moters plaukai siekė juosmenį, tačiau, kaip sakė E. Paketurienė, juos žūtbūt reikėjo pakirpti, tad šiaip ne taip įkalbino moterį, plaukai buvo nukirpti kone perpus. Pamačiusi galutinį vaizdą, senolė labai apsidžiaugė.

Grožio salono savininkė teigė, jog gerus darbus daryti reikia ne tik prieš šventes, tad senolius apkirpti atvyks dažniau.

Parapijos senelių globos namų direktorė Vida Pulokienė pasakojo, jog seneliai liko patenkinti tokiu E. Paketurienės ir L. Dailidaitės apsilankymu. Tokia gerumo akcija, kai niekieno neįpareigoti, savo iniciatyva žmonės taip nudžiugina senukus, globos namuose buvo vykdoma pirmą kartą.

Direktorės teigimu, ji niekada neprašo tokios pagalbos, tad kirpėjų staigmena išties pradžiugino. Direktorė taip pat prasitarė, jog širdį paglostytų, jei atsirastų ir kitų sričių specialistų, kurie aplankytų senukus, jei atsirastų tokių, kurie skaudamas vietas pamasažuotų ar tiesiog gerą žodį ištartų...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.