Rajono įmonės kūrena tvarkingas krosnis

poceviciusĮsibėgėjus šildymo sezonui, visoje Lietuvoje ne pirmus metus startuoja akcija „Kaminukas“. Jos metu tikrinama, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai, koks kuras deginamas.

Nuotr. Šakių mieste aplinkosauginės akcijos „Kaminukas“ reidą vykdęs vyresnysis specialistas Stanislovas Pocevičius (dešinėje) didelių pažeidimų nerado.

Sausio 13 d. Šakių rajono aplinkos apsaugos agentūros inspektoriai – vyriausiasis specialistas Kęstutis Valiukevičius, vyresnysis specialistas Stanislovas Pocevičius bei Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas tikrino valstybines bei privačias įmones Šakiuose bei Lekėčių, Lukšių, Kriūkų seniūnijose. Reido metu pažeidimų nenustatyta, visi patikrinti kūrenami katilai buvo tvarkingi, draudžiamų deginti atliekų šalia krosnių nerasta, kaminai bei patalpos buvo tvarkingos.
 
Šakiuose vyresnysis inspektorius S. Pocevičius patikrino penkias garažų bendrijas, savivaldybės akcines bendroves „Šakių vandenys“ bei „Šakių autobusų parkas“, šešias individualias įmones. Patikrinimo metu Šakiuose nustatyta, jog daugelis įmonių turi kietojo kuro – malkų arba akmens anglies – katilus, tik įmonėje „Nikstas“ vienoje katilinėje kūrenama skystu kuru – dyzelinu. Vienoje įmonėje bendro naudojimo katile buvo deginamos faneros atliekos. Už netinkamų atliekų deginimą įmonei gresia administracinė nuobauda nuo 57 iki 115 eurų. Kitų miesto teritorijoje tikrintų įmonių katilai buvo tvarkingi, kitų pažeidimų nerasta.

Lukšių, Lekėčių, Kriūkų seniūnijose tikrintuose objektuose vyriausiasis inspektorius K. Valiukevičius bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos poskyrio viršininkas G. Ščajevas pažeidimų nerado. Patikrintose trijose medienos perdirbimo įmonėse bei kai kuriose kitose privačiose įmonėse nustatyta, kad čia katilai kūrenami kietuoju kuru – malkomis arba anglimi. Anot vyriausiojo specialisto K. Valiukevičiaus, nors kai kuriose įmonėse yra eksploatuojami savadarbiai kietojo kuro katilai, tačiau visi jie įrengti pagal reikalavimus, yra tvarkingi.

Šios akcijos metu inspektoriai tikrina, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai, koks kuras deginamas. Pasirinktinai tikrinamos ir transporto priemonių remonto dirbtuvės, garažų bendrijos, individualių namų rajonai. Aplinkosaugininkai žiūri, ar nedeginamos atliekos.

Vykdomos akcijos tikslas nėra vien išaiškinti daromus pažeidimus ir nubausti kaltus asmenis. Pareigūnai įmonių atstovams ir gyventojams pataria, kaip tinkamai tvarkyti atliekas. Vykdant šią akciją siekiama mažinti aplinkos oro taršą, užtikrinti, kad atliekos būtų tinkamai tvarkomos ir rūšiuojamos.

Akcija „Kaminukas“ tęsis iki šių metų kovo 20d. Šakių rajono aplinkos apsaugos tarnybos pareigūnai žada surengti dar ne vieną patikrinimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.