Visuomenininkai aptarė strategiją

vizgirdieneRita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šakių miesto vietos veiklos grupės (toliau –VVG) tęsia Šakių miesto vietos plėtros strategijos, kuri būtų įgyvendinama iki 2022 m., rengimą. Sausio 27 d. savivaldybėje dar kartą vyko susitikimas su miesto visuomenininkais, kurie buvo supažindinti su VVG strategija ir perspektyvomis.

Nuotr. Marijampolės apskrities konsultantė Ieva Vizgirdienė sako, kad mūsų miesto VVG turi gana patrauklią miesto ateities viziją.

Marijampolės apskrities konsultantė Ieva Vizgirdienė, kuri ne pirmą kartą atvyksta į Šakius ir konsultuoja organizacijas  dėl VVG strategijos plano pateikimo, sako, kad vietos veiklos grupės Šakiuose gan aktyviai įsitraukusios į šią veiklą ir turi nemažai idėjų, kaip pritraukti lėšų į miestą per įvairias veiklas. Anot konsultantės, numatyta parengti penkias kryptis turėsiančią miesto strategiją. Viena jų orientuota į socialinių paslaugų teikimą socialinės atskirties grupės žmonėms. Antra kryptis skirta užimtumo rėmimui – neaktyvių gyventojų, kurie nedirba ir neregistruoti darbo biržoje, integracijai į darbo rinką. Trečia – verslumo skatinimui. Likusios dvi kryptis orientuotos į bendradarbiavimo ir savanorystės skatinimą.

Anot Šakių verslo informacijos centro direktorės Daivos Palukaitienės, šiuo metu savo idėjas yra pateikusios 10 miesto veiklos grupių, tačiau prie jų dar gali prisijungti verslininkai, kurie taip pat svarsto galimybę įsijungti į šį projektą. Pagal dabar VVG rengiamą strategijos priemonę „Vietos bendruomenių inicijuojama plėtra miestuose“ mūsų miesto vietos veiklos grupės yra pateikusios savo idėjas, kurių įgyvendinimui reikėtų ne mažiau kaip 1 mln. eurų. Iš viso per Vidaus reikalų ministeriją Lietuvai skirta apie 16 mln. eurų iš Europos Sąjungos fondų. Tačiau, anot konsultantės I. Vizgirdienės, šalyje yra 54 miestų, kurie taip pat nori prisitraukti šias lėšas. Todėl šiandien dar nėra aišku, kaip pasielgs ministerija, tas lėšas skirstydama regionams. Aišku tik viena, kad Šakių miestas nepatenka į prioritetinių regionų sąrašą, todėl pelnyti papildomų konkursinių balų mes turime per kitas sritis – pvz., skatindami savanorystę, už kurią galima gauti papildomų balų, arba didindami prisidėjimo prie projekto koeficientą (Šakių VVG yra numačiusi prisidėjimą iki 16 proc.).

Vasario 15 d. šakiečių vizijos, norai bus pristatyti Europos socialinio fondo agentūrai, iki birželio mėnesio turėtų paaiškėti, kiek lėšų pavyks pritraukti į Šakius per įvairias miesto VVG veiklas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.