Kukarskės globos namų pokyčiai – akivaizdūs

kukarskeGintarė MARTINAITIENĖ

Kukarskės globos namai per dvejus su puse metų, kol jiems vadovauja Asta Pranaitienė, pasikeitė neatpažįstamai. Atsinaujinusiomis bei sutvarkytomis patalpomis džiaugiasi tiek darbuotojai, tiek gyventojai.

Nuotr. Nors direktorės Astos Pranaitienės iniciatyva nuveikta daugybė darbų, dabartinis galvos skausmas – kaip sutvarkyti aplinką.

Globos namų direktorė prieš kurį laiką buvo „kalama prie kryžiaus“ dėl savo veiksmų teisėtumo, nes siekė laiku sutvarkyti įstaigos veiklos licencijas. Savivaldybės koridoriuose košė užvirė po to, kai remonto darbai globos namuose buvo atlikti anksčiau, nei gautas apmokėjimas už juos. Tačiau šįkart nesinori gilintis į praeitį ir gvildenti juridinių dalykų. Pažiūrėkime, kaip įstaiga gyvena dabar.

A. Pranaitienė įstaigai vadovauja daugiau nei dvejus metus. Kai ji pradėjo dirbti Kukarskėje, sąlygos buvo kaip pokariu – lūžo grindys, sienose eižėjo skylės, krito spaliai ir pan. Per tą laiką įstaiga pasikeitė neatpažįstamai. Pasitempti skatino ir licencijavimas, nes jei būtų neįgyvendintos keliamos sąlygos, tiesiog veikla būtų buvusi negalima.

Tad dabar globos namuose sutvarkytos gyvenamosios patalpos, įrengti sanitariniai mazgai, atnaujinta virtuvė, koridoriai, laiptai, kitos patalpos. Skalbykla ir džiovykla daug modernesnė, o buvusiose patalpose įsikūrusi administracija, kur darbuotojai turi savo kabinetus, yra susirinkimų saliukė. Vietoj buvusio direktorės kabineto – jaukus, erdvus ir šiuolaikiškas medicinos kambariukas. Jis su rėmėjų pagalba ne tik apstatytas baldais, bet ir aprūpintas visa reikiama įranga. Darbuotojai su siaubu prisimena, kad anksčiau šios patalpos buvo niūriame sandėliuke, tad itin pagerėjusios darbo sąlygos tikrai džiugina.

„Mes apskritai didelį dėmesį skiriame kokybei. Stengiamės dirbti kokybiškai, šiuolaikiškai ir, manau, darome tai geriausiai rajone“, – teigė A.Pranaitienė.

Suprantama, pokyčius jaučia ir šiuo metu Kukarskės globos namuose gyvenantys 45 gyventojai, iš kurių pusė – gulinčių, tad jiems reikia ypatingo dėmesio bei priežiūros. Globos namuose dirba 24 darbuotojai ir direktorė džiaugiasi, kad, jai stojus prie įstaigos vairo, nebuvo didelės jų kaitos. Naujai dirbti pradėjo penki jauni ir perspektyvūs specialistai.

„Dabar turime penkias medikes, dirba kineziterapeutė. Tai ypač svarbu, nes būtent ši pagalba mūsų gyventojams labai reikalinga. Apskritai džiaugiuosi savo kolektyvu“, – kalbėjo direktorė. Džiaugiasi ji ir nuveiktais darbais bei optimistiškai žvelgia į rytdieną.

„Optimistiškai žiūrėjau ir pradėjus dirbti. Gal daug kas nesuprato manęs, nes atėjau iš kitos aplinkos. Bet atėjus iš verslo man kai kurie dalykai buvo nesuprantami. Dabar jau perpratau“, – tikino pašnekovė.

Nors dar kai kur trūksta baldų, A. Pranaitienė sako to nesureikšminanti, nes turi planų, kaip apstatyti tuščias patalpas. Didesnį galvos skausmą jai kelia aplinkos sutvarkymas. Reikia ne tik aptverti tvorą, bet ir įrengti takučius. Direktorė tikisi ir savivaldybės palankaus požiūrio, pagalbos, nes įsitikinusi, kad pati įstaiga parodė pakankamai iniciatyvos.

„Pati mąstau, ieškau, kaip tai padaryti. Nesėdžiu. Gal pavyktų kokį investicinį projektą parengti ar kažkaip kitaip gauti lėšų, bet norisi ir savivaldybės dėmesio“, – teigė Kukarskės globos namų direktorė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.