Nuo šiol tarybos posėdžiai – tiesiogiai per „youtube“

Nuo praėjusio penktadienio Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdžius bus galima tiesiogiai stebėti „youtube“ kanale. Šios idėjos iniciatorius – tarybos narys Mindaugas Tarnauskas.

Nors ir anksčiau buvo galimybė stebėti posėdžius, tačiau savivaldybės svetainėje transliacijos strigo. Nebuvo patogu. Klausimą dėl tarybos ir net komitetų posėdžių transliavimo M. Tarnauskas kėlė ne kartą, tad dabar džiaugiasi įgyvendinta idėja. Pasak jo, per „youtube“ neseniai pradėti transliuoti Vilniaus miesto, vėliau ir Šiaulių tarybos posėdžiai.
 
„Bent kur ir Šakiai bus inovatyvūs“, – pasiekimu džiaugėsi M. Tarnauskas.

Jis organizacinius klausimus suderino su Povilu Požerskiu (jis pritaikė šią praktiką Vilniuje), konsultavosi su informacinių technologijų specialistais ir, suderinus su vietiniais savivaldybės specialistais, penktadienio tarybos posėdis buvo pirmasis per „youtube“ kanalą.

„Tai nieko nekainavo, tik iniciatyvą. Be to, taip daug funkcionaliau, nes galima stebėti ne tik per stacionarų kompiuterį, kuriuo šiais laikais naudojasi ne visi, bet ir per plančetę, telefoną“, – mintimis dalijosi tarybos narys.

Tiesa, penktadienį vykusio tarybos posėdžio tiesioginė transliacija šiek tiek strigo, bet M.Tarnauskas viliasi, kad ištaisius sutrikimus sistema ateityje turėtų veikti be priekaištų. Jis aiškino, kad net 50 stebinčių transliaciją yra daug, o penktadienį vienu metu posėdį internetu stebėjo 80 žmonių.

„Kai užstrigo ir nustojo veikti, pradėjo žmonės skųstis, pasipylė sms“, – teigė M. Tarnaukas.

Jis neatmeta galimybės ir komitetų posėdžius kada nors transliuoti tiesiogiai. Jeigu ateityje rajono tarybos nariai žengtų dar didesnį žingsnį viešumo link, jų komitetų posėdžiai turėtų vykti savivaldybės salėje. Dabar jie posėdžiauja mero darbo kabinete. Ankstesnės kadencijos metu komitetų posėdžiai vykdavo administracijos direktoriaus kabinete.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.