Abi lygios, bet viena lygesnė?

Rajono savivaldybės tarybai buvo teiktas siūlymas dėl Socialinių paslaugų centro direktorės Vilmos Bielskienės atlyginimo didinimo. Tiesa, klausimą tarybos nariai nusprendė atidėti.

Šiuo metu direktorės atlyginimo koeficientas yra 21,5 (pagrindu imama mėnesinė bazinė alga, t.y. 35,5 euro, tad jos alga – 763,25 eurai). V. Bielskienė prašo koeficientą didinti iki 29. Tiesa, tokio pat dydžio algą (21,5 koeficientas) gauna ir Kukarskės globos namų direktorė Asta Pranaitienė.

Tarybos nariai kalbėjo, jog negalima vienos direktorės iškelti kitos atžvilgiu, tuo labiau, kad V.Bielskienės prašymai kelti algą reguliarūs, o norai – didėjantys.
 
„Sprendimas parengtas nesistemiškai – vienos iš dviejų mūsų socialines paslaugas teikiančių įstaigų vadovės atlyginimas iškeliamas kitos atžvilgiu“, – akcentavo vicemeras Edgaras Pilypaitis.

Nors prašymą dėl priedo skyrimo buvo pareiškusi ir A. Pranaitienė, sprendimas parengtas nebuvo. Tiesa, Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė teigė tuoj pat tai galinti padaryti, tačiau tarybos nariai liepė neskubėti. Be to, Sveikatos ir socialinės politikos komiteto nariai ragino pačią vedėją apsispręsti, kaip skatinti abi direktores – priedais ar didinant atlyginimo koeficientus (priedas būtų skiriamas metams, koeficientas didinamas visam laikui). Vienbalsiai nuspręsta, kad abiejų direktorių algos turėtų būti vienodi.

Be to, kai kuriems tarybos nariams kilo klausimų ir dėl paties koeficiento dydžio.

„Kaip manote, ar ne per didelis tas 29 koeficientas? Ar būtinai toks ir yra siūlymas?“ – teiravosi Violeta Simonavičienė. L.Pocevičiūtė šio klausimo komentuoti nenorėjo, paaiškinusi, kad toks yra direktorės prašymas.

„Kad algas reikia didinti – faktas. Ar tiek – kitas klausimas“, – teigė vedėja.

Ji tarybos nariams aiškino, kad pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymą tokio pobūdžio įstaigų vadovų maksimalus atlyginimo koeficiento dydis yra 23,19. Tiesa, savivaldybė, turėdama galimybes, gali jį didinti 45 proc.

Tarybos nariai nusprendė klausimą atidėti ir parengti sprendimą ne tik dėl V. Bielskienės, bet ir dėl A.Pranaitienės algos kėlimo. Klausimą siūlyta svarstyti tik tuomet, kai bus patvirtintos abiejų įstaigų metinės veiklos ataskaitos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.