Padidino Šakių krašto VVG valdybą

vvgPraėjusį ketvirtadienį savivaldybės administracijos salėje vyko visuotinis Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) susirinkimas, į kurį iš 67 narių atvyko 38.

Nuotr. VVG nariai aktyviai diskutavo įvairiais klausimais ir pritarė praėjusių metų veiklos ataskaitai.

Daug diskusijų kilo dėl valdybos narių skaičiaus padidinimo. Susirinkusieji klausė, kodėl reikia padidinti. Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininkė Aušra Slidziauskienė informavo, jog Šakių rajono savivaldybė į VVG valdybą pasiūlė savo atstovą Tautvydą Šukį. Pasigirdo daug klausimų ir abejonių – „ar mes privalome, kažkas nusprendė padidinti“... VVG projektų vadovei Jurgitai Savickienei taip pat kilo abejonių. „Ar mes šiuo atveju nedidiname valdžios įtakos?“ – teiravosi ji.
 
„Kol nebuvau išrinktas rajono tarybos nariu, tas darbas VVG valdyboje buvo prasidėjęs, teisinėje sferoje rengiant dokumentus jau dirbau, todėl ir sutikau“, – kalbėjo T. Šukys.

VVG administracijos darbuotojai patikslino, kad, atsižvelgiant į galiojančias taisykles, valdybą turi sudaryti 25 proc. savivaldybės administracijos, 25 proc. verslo ir 50 proc. pilietinės visuomenės atstovų, vyrų ir moterų santykis turi būti atitinkamai 40 ir 60 proc., be to, valdyboje turi būti bent vienas asmuo iki 29 metų. Balsavimu buvo pritarta, kad valdybą sudarytų 14 narių.

Balsų dauguma lėmė, kad VVG valdyboje rajono savivaldybei atstovaus T. Šukys.

Sintautų bendruomenės centro (BC) pirmininkas Raimondas Daniliauskas  pateikė prašymą atšaukti jį iš VVG valdybos nario pareigų, susirinkusieji vienbalsiai pritarė jo prašymui. Šiai vietai užimti buvo pasiūlyti šie asmenys: Janukiškių BC pirmininkas Arvydas Babušis bei Bunikių BC atstovas Ričardas Žilaitis. Į valdybą buvo išrinktas A. Babušis (už jį balsavo 18, už R. Žilaitį – 17 VVG narių).

Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininkė Aušra Slidziauskienė informavo, kad nuo 2009 m. sausio 1 d. iki 2015 m. rugsėjo 30 d. buvo įgyvendinama Šakių krašto integruota vietos plėtros strategija „Gyvensenos kokybės gerinimas Šakių rajono kaimo vietovėse“. Skirta paramos suma 2 mln. 786 tūkst. 144,58 eurai. Iš viso pagal Vietos plėtros strategiją gyvendinti 62 projektai. Iš rezervinių lėšų buvo finansuojamas Gerdžiūnų bendruomenės projektas, jam lėšos skirtos iš sutaupytų paramos strategijos įgyvendinimui administravimo lėšų. Užbaigti įgyvendinti 11 vietos projektų.

Mokymų projektui „Šakių krašto VVG vietos plėtros strategijos įgyvendinimo dalyvių gebėjimų ugdymas ir aktyvumo skatinimas“ skirta 98 tūkst. 470 eurų. Jo metu vyko mokomieji-konsultaciniai ir informaciniai renginiai bei mokymai, anglų kalbos kursai pradedantiesiems. Mokymuose iš viso dalyvavo 80 asmenų.

Nuo 2015 m. spalio 1 d. vietos VVG pradėjo vykdyti projektą „Parengiamoji parama Šakių krašto vietos plėtros 2014–2020 metų strategijos rengimas“, kuris numatomas baigti kovo 31 d. Pastarajam projektui skirta devyni tūkstančiai eurų.

VVG pirmininkė A. Slidziauskienė supažindino ir su kitais svarbesniais įvykiais: vasario 20 d. Zanavykų muziejuje vyko mokymų projekto baigiamoji konferencija; rugpjūčio 1–8 d. valdybos nariai, bendruomenių atstovai ir darbuotojai dalyvavo teminiuose susitikimuose Italijoje ir kelionės metu susipažino su Italijos VVG veikla; rugpjūčio 28 d. Gelgaudiškio dvare buvo pristatytas videofilmas „Šakių krašto VVG projektų akimirkos“ ir apdovanoti geriausi projektai, aktyviausi projektų vykdytojai.

Šakių krašto VVG finansinę ataskaitą už 2015 metus pristatė valdybos narė Egidija Grigaitienė. Ji pasidžiaugė, kad baigti du dideli projektai, o vienas dar tebevykdomas.  Asociacija veiklą užbaigė be skolų. E. Grigaitienė paragino VVG narius aktyviau skirti 2 proc. pajamų mokesčio. Tiesa, VVG nariai pasigedo, kodėl veiklos ataskaita nebuvo išsiųsta jiems iš anksto, kad būtų galima su ja išsamiau susipažinti. Balsų dauguma VVG 2015 m. ataskaita buvo patvirtinta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.