Pertvarkos savivaldybėje – pailginant, užkišant, atpalaiduojant ir padedant

sakiu savivaldybeGintarė MARTINAITIENĖ

Artimiausiu metu savivaldybėje planuojami kardinalūs pokyčiai. Bendrasis skyrius turėtų būti padalintas į bendrąjį ir juridinį. Atsiradus naujam skyriui, natūralu, bus ir nauja vedėja. Ar išsaugos savo vietą esama, kol kas neaišku. Administracijos direktorius Evaldas Sniečkus sako, kad pokyčiai neišvengiami, nes skyrius nepasiekia užsibrėžtų tikslų, neįgyvendina pavestų užduočių.

Nuotr. Artimiausiu metu savivaldybėje turėtų atsirasti vienas naujas skyrius. Pertvarkų taikinyje – Bendrasis skyrius. Numatytiems pokyčiams dar turės pritarti ir rajono taryba.

Planuoja restruktūrizaciją

Jau kuris laikas savivaldybėje gana garsiai kritikuojamas Ritos Vaičiūnienės vadovaujamas Bendrasis skyrius. Pasak administracijos direktoriaus Evaldo Sniečkaus, artimiausiai tarybai rengiamas sprendimo projektas dėl Bendrojo skyriaus restruktūrizacijos. Planuojama šį skyrių padalinti į juridinį, kuris būtų atsakingas už personalą, juridinius klausimus ir viešuosius pirkimus, bei bendrąjį, kuris tvarkytų dokumentaciją, ūkinius reikalus, aptarnavimą bei archyvą. Klausimus apie numatomą pertvarką išgirdęs administracijos direktorius prašė neskubinti įvykių, nes galutinai dar niekas neaišku.

„Šiuo klausimu dar daug kur nėra galutinių sprendimų. Patys dėliojamės, kaip būtų geriau, kad pasiektume norimą rezultatą, o garsiai galvoti ir svarstyti nemandagu. Kaip tik šiuo klausimu ir dirba mano pavaduotoja. Tikriausiai ir aš turėčiau susilaikyti nuo komentarų“, – teigė E. Sniečkus.

Tad jis konkrečiai negalėjo pasakyti, kaip bus perkelti ir padalinti jau dirbantys darbuotojai, ar esamose pareigose liks Bendrojo skyriaus vedėja, ar, kaip kalbama, visi skyriaus darbuotojais gaus atleidimo iš darbo lapelius. Aišku tai, kad, gavus tarybos „palaiminimą“, skyrius būtų padalintas į dvi dalis, o juridinio skyriaus vedėjai skelbtų konkursą.  

Meras Juozas Bertašius teigė, kad kol kas joks sprendimas nepriimtas ir situacijos nėra ko dramatizuoti.

„Kol kas tik gandai. Joks sprendimas nepriimtas, nė vienas žmogus neatleistas. Direktorius priims optimalius sprendimus. Ir krūviai turi būti pakankami, ir darbuotojų skaičius sužiūrėtas, ir darbai padaryti. Būtent tai ir daroma. O koks sprendimas bus, matysim“, – teigė rajono vadovas.

Kompetencijos nekomentavo

Visgi E. Sniečkus pripažino, kad tik jam pradėjus dirbti savivaldybėje nuo pat pradžių kirbėjo mintis pertvarkyti šį skyrių. Tačiau, kaip teigė pašnekovas, buvo bandoma kitokiais būdais išreikalauti norimą rezultatą.

„Niekaip nepavyko pasiekti norimų tikslų, todėl buvome priversti imtis plano B“, – tikino pašnekovas.

Jo manymu, skyrius turi per daug funkcijų, kad darbas būtų kokybiškas, nes nesugebama visko suvaldyti bei sukontroliuoti. Ar tai reiškia, kad administracija nepatenkinta vedėjos R. Vaičiūnienės darbu? E. Sniečkus sakė, kad kompetencijos klausimą komentuoti viešai būtų nepadoru, todėl nuo komentarų susilaikė. Situacijos nekomentavo ir Bendrojo skyriaus vedėja.

Paskelbė konkursą

Šiuo metu paskelbtas konkursas Bendrojo skyriaus vyriausiojo specialisto pareigoms užimti. Šias pareigas eisiančio valstybės tarnautojo bendroji veiklos sritis – teisė. Tad, kaip galima suprasti, ieškomas žmogus vietoj iš darbo išėjusios juristės Kristinos Sniečkutės. Tačiau į akis krinta kita detalė. Charakteristikoje numatyta, jog pareigybės kategorija – 9, o išėjusios iš darbo juristės buvo 19. Tiesa, tai kėlė dideles diskusijas bei pasipiktinimą, tačiau administracijos direktorius patikino, kad šių pareigybių nereikėtų „suplakti“ į vieną.

„Ji (K. Sniečkutė – red.) dirbo pagal darbo sutartį, bet išsiaiškinome, kad reikėjo valstybės tarnautojo statuso. Nereikėtų to painioti. Pakeitėme pareigybinius aprašymus ir paskelbėme konkursą, o buvęs etatas, kaip suprantu, bus naikinamas“, – komentavo E. Sniečkus.

Atkels iš Jurbarko

Dar vasario pabaigoje rašėme straipsnį apie numatomus pokyčius savivaldybėje. Tada administracijos direktorius teigė, kad Centralizuoto vidaus audito skyriuje, kuriame šiuo metu nėra nė vieno dirbančio žmogaus, iki kovo vidurio specialistas bus. Kol kas jo nėra, bet, kaip informavo valdininkas, šiuo metu kaip tik atliekami procedūriniai veiksmai ir skyriaus vedėja turėtų būti įdarbinta Dalia Rakauskienė. Ji šiuo metu Jurbarko savivaldybėje laikinai eina kontrolierės pareigas. Tad atlikus perkėlimo procedūras skyrius turės vedėją, o su ja sudėliojus darbus bei užduotis, kaip teigė E.Sniečkus, bus skelbiamas konkursas ir dar vienam auditoriui.

O kaip buvo rasta ši darbuotoja?

„Ji kreipėsi į mus ir aš ją žinojau“, – patikino E.Sniečkus.

Pasiteiravus, ar nesieja kokie nors giminystės ryšiais, administracijos direktorius pareiškė, kad jokie jo giminaičiai savivaldybėje nedirbo ir nedirba, nors gandų esą girdi įvairiausių.

Galimybių ribose

Tad kokie pertvarkymai savivaldybėje numatomi ateityje? Pasak E. Sniečkaus, smulkūs pakeitimai vykdomi nuolat ir apie juos nėra ką bekalbėti – esą taip yra, buvo ir bus. Pasak pašnekovo, veiksmo savivaldybėje netrūks ir ateityje. Tiesa, E. Sniečkus pripažino, kad visos pertvarkos numatomos turimų resursų ribose: nei etatų steigti, nei didinti ir „pūsti“ biurokratinio mechanizmo neplanuojama.

„Viską tvarkysime savo galimybių ribose. Kur trumpa – pailginam, kur kiaura – bandom užkišti, kur laisviau – atpalaiduojam, o kur sunkiaus – stengiamės padėti“, – teigė administracijos direktorius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.