Sudargiečiai – už renginius be alkoholio

dragunaitieneLina POŠKEVIČIŪTĖ

Balandžio 1 d. vyko Sudargo bendruomenės centro ataskaitinis susirinkimas. Pasidžiaugta nuveiktais darbais, aptartos problemos, pristatyti ateities planai.

Nuotr. Ilgametė bendruomenės centro pirmininkė Alberta Dragūnaitienė pasidžiaugė sėkminga praėjusių metų veikla ir jau dėlioja ateities planus.   

Bendruomenės pirmininkė Alberta Dragūnaitienė pasidžiaugė sėkmingais 2015-aisiais metais: pradėtas bendruomenės verslas tautinio paveldo produktu – grybukais, tvarkyta krepšinio aikštelė, dalyvauta mokymuose, skirtuose 2014–2020 metų strategijai paruošti. Taip pat vykdyta lauko edukacija Sudargo piliakalnių ir knygnešystės temomis. Bendruomenės ateities vizijoje – amfiteatro plėtra, šarvojimo patalpų įrengimas, vandens turizmo plėtra ir kt. Pasak bendruomenės pirmininkės, bus siekiama, kad renginiai miestelyje vyktų be alkoholio, nes tai gana aktuali problema.

Alkoholizmo problema Sudargo miestelyje yra – pripažįsta ir Šakių bendruomenių pareigūnė Aušra Mockevičiūtė.

„Per praėjusius metus Sudargo krašte sulaikyti 24 neblaivūs pažeidėjai – tai dviratininkai, motorolerių vairuotojai, vis dar važinėjantys be liemenių. Jau kitose bendruomenėse baigiame išgyvendinti šią problemą. Geriausia prevencija tokiems pažeidėjams – baudos: kai vieną, kitą nubaudi  – daugiau nenusižengia“, – įsitikinusi pareigūnė.

A. Mockevičiūtė pasidžiaugė, kad mažai gauta pranešimų apie vagystes, kontrabandinių prekių laikymą. Tiesa, neramina pranešimai apie smurto atvejus  šeimose. Pareigūnė įspėjo sudargiečius apie siautėjančius telefoninius sukčius, rumunų tautybės apsimetėlius prekeivius.

Sudargiečius neramina miestelyje apleistos sodybos, valkataujantys šunys. Gyventojai turėjo priekaištų seniūnei dėl sulūžusių suoliukų pušyno parke, prašė bent perdažyti juos. Seniūnės Ritos Grigaitienės teigimu, kartais lėšų trūksta net dažų kibirui.

Meras J. Bertašius pažadėjo finansavimą mokyklos stogo dengimui bei užbaigti pradėtus tvarkyti kelius ir gatves.

„Norime bendruomenei būti draugai, ne tik baudėjai. Netoleruokite pažeidimų, pastebėję įtartinus žmones, įvykius, informuokit mus“,– kalbėjo Rociškių užkardos vadas Darius Martinkevičius. Sudargiečius domino, ar sustabdę pasieniečiai turi reikalauti automobilio dokumentų, Rociškių kaimo gyventojus glumina nuolatinis dokumentų tikrinimas net dienos metu. D. Martinkevičius patikino, kad jie perima policijos pareigūnų funkcijas, o dėl į Lietuvą besibraunančių nelegalų jiems tenka imtis ypatingų saugumo priemonių.

Kadangi bendruomenės susirinkime dalyvavo mažiau nei pusė visų registruotų Sudargo bendruomenės narių, balandžio 15 d. 14 val. vyks pakartotinas susirinkimas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.