Nedarbas mažėjo nežymiai

Kovo mėnesį nedarbas rajone nežymiai mažėjo ir sudarė 11,3 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų.

Iš viso per mėnesį Šakių skyriuje buvo registruoti 169 bedarbiai (17 mažiau nei vasarį). Nuo metų pradžios rajone įregistruota 578 darbo ieškantys asmenys, o mėnesio pabaigoje darbo biržos Šakių skyriuje buvo 2062 bedarbiai. Iš jų 45,3proc. moterys, 54,7 proc. vyrai.

Darbdaviai aktyviau nei ankstesnį mėnesį ieško darbuotojų. Iš viso jie registravo 144 laisvas darbo vietas, iš kurių 105 skirtos neterminuotam, 39 terminuotam darbui. Lyginant du paskutinius mėnesius įsidarbino daugiau bedarbių. Iš viso į darbo rinką grįžo 125 darbo ieškantys asmenys (15 daugiau nei vasarį). Iš jų 85 įdarbinti neterminuotai, 40 – pagal terminuotas darbo sutartis.
 
Per kovą net 35 bedarbiais daugiau nei vasarį nusiųsta į aktyvias darbo rinkos politikos priemones. Iš viso – 61 asmuo. Iš jų 17 mokysis profesijos. Pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinti 37 bedarbiai, iš jų net 23 su darbo biržos subsidijomis, keturi pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, 10 pradėjo dirbti viešuosius darbus. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 47 darbo biržoje užsiregistravę asmenys.

Didžiausias nedarbo lygis kovą buvo Barzdų ir Žvirgždaičių seniūnijose – po 16,7 proc. Lyginant du paskutinius mėnesius Slavikų seniūnijoje nedarbas mažėjo – nuo 17,5 proc. iki 16,5 proc., tačiau bedarbių skaičius nuo darbingo amžiaus gyventojų čia išlieka gana didelis. Daug bedarbių yra Plokščiuose (16,1 proc.), Kudirkos Naumiestyje (14,1 proc.), Griškabūdyje (13, proc.). Žemiausias nedarbo lygis yra Kriūkuose. Čia bedarbių tik 5,8 proc. nuo darbingo amžiaus kriūkiečių. Lyginant su kitomis teritorijomis nedaug bedarbių Kidulių seniūnijoje (7,5 proc.), Lekėčiuose (8,8 proc.).

Marijampolės apskrityje praėjusį mėnesį nedarbas siekė 10,8 proc. (vasarį buvo 10,3 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.