Planuoja tolimesnį Sintautų miestelio tvarkymą

Šiandien rajono savivaldybės taryba vykstančiame posėdyje svarsto klausimą dėl pritarimo projektui „Sintautai–Goldap-3“.

Projektas „Sintautai–Goldap-3“ yra tolesnė projektų „Sintautai–Goldap-1“ ir „Sintautai–Goldap-2“ tąsa. Pastarųjų projektų metu buvo sutvarkyta Sintautų miestelio viešoji infrastruktūra. 2014 m., nugriovus miestelio centre buvusį parapijos bendruomenei priklausiusį pastatą, liko nesutvarkytas miestelio centras. Parapija turi keletą neišspręstų problemų – tai automobilių statymas pamaldų, renginių ar laidotuvių Sintautų Švenčiausios Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje metu, neįgaliųjų asmenų patekimas į bažnyčią, priešgaisriniu požiūriu netvarkingi bažnyčios bokštai, nusidėvėjusi bažnyčios fasadų danga.
 
Visas šias problemas numatoma spręsti įgyvendinant projektą „Sintautai–Goldap-3“. Be to, įgyvendinant projektus, prie mokyklos nebuvo įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, o šiuo metu, intensyviai eksploatuojant miestelį su Šakiais jungiančią gatvę ir leidus ja važiuoti autobusams, automobilių statymas dėl per mažo gatvės pločio prie mokyklos draudžiamas.

Taip pat nesaugus mokyklos mokinių susisiekimas su mokyklai priklausiančiu darželiu ir vaikų žaidimų vietomis rekreaciniame parke bei kultūros centru, kadangi tenka eiti intensyvaus eismo gatvės pakraščiu. Šių problemų sprendimas taip pat numatomas įgyvendinant minėtąjį projektą.

Projekto įgyvendinimui tikimasi pritraukti konkursines Interreg V-A bendradarbiavimo programos Lietuva–Lenkija lėšas. Numatoma, kad projektas bus įgyvendinamas 2017–2018 m., bendra abiejų partnerių projekto vertė – iki 600 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.