Savavališkos statybos netoleruos, dokumentų neklastos

stogineSavivaldybės administracija tikina nesitaikstysianti su savavališka statyba prie naujojo policijos komisariato. Kadangi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija to nepripažįsta, administracija parengė raštą Aplinkos ministerijai bei Seimo kontrolieriams.

Nuotr. Ne tik administracijai, bet ir ne vienam šakiečiui akis bado miesto nepuošianti stoginė. Kol kas neaišku, ar ji čia taip ir liks stovėti.

Administracijos direktorius Evaldas Sniečkus akcentavo, kad leidimas buvo išduotas tik rekonstruojamam policijos pastatui, apie jokias kitas statybas nebuvo nė kalbos. O kita ginčo pusė dar metų pradžioje akcentavo, kad esą visi statiniai, tai yra ir automobilių stovėjimo aikštelė, ir stoginė, „yra neatsiejama projekto dalis“.
 
Ne pirmą kartą garsiai prabylama, kad stoginė nepuošia ne tik paties policijos komisariato, bet ir miesto vaizdo. Tačiau net ne tai svarbiausia. E.Sniečkų piktina, kodėl nepaisoma įstatymų ir „jie galioja tik tada, kai patogu, bet užsimerkiama, kai nepatogu“. Tuo labiau, kad pati Aplinkos ministerija, administracijai pageidaujant, atsiuntė išaiškinimą, kas yra savavališka statyba.

„Savavališka statyba yra statinio ar jo dalies statyba be galiojančių statybą leidžiančio dokumento arba turint statybą leidžiantį dokumentą, tačiau pažeidžiant esminius statinio projekto sprendimus“, – rašoma Aplinkos ministerijos rašte.

Tačiau būtent šiai ministerijai pavaldi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija to nepripažįsta ir jau daugiau nei metai vyksta tuščias susirašinėjimas. Negana to, Marijampolės padalinys Šakių rajono savivaldybei pasiūlė „pakoreguoti rašytinį pritarimą“ ir taip išspręsti ginčą.

„Prieiname iki visiško absurdo, nes siūlo padirbinėti dokumentus. Akivaizdu, kad jie patys nieko nesiruošia daryti, bet nenoriu taikstytis ir nesitaikstysiu“, – tikino administracijos direktorius.

Tad jau parengtas raštas Aplinkos ministerijai bei Seimo kontrolieriams, kad šie išnagrinėtų prašymą ir pateiktų išaiškinimą dėl savavališkos statybos bei susiklosčiusios situacijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.