Tarybos nariai direktorės veiklos ataskaitai pasakė „NE“

taryba posedisGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį mėnesį taryba nusprendė atidėti Socialinių paslaugų centro direktorės Vilmos Bielskienės veiklos ataskaitą, o penktadienį jai buvo nepritarta. Be to, priimtas protokolinis sprendimas, kad įstaigoje savivaldybės administracijos nurodymu būtų atliktas veiklos auditas.

Nuotr. Po karštų diskusijų, įvairių minčių ir siūlymų buvo nepritarta Vilmos Bielskienės 2015 m. veiklos ataskaitai.

Dar prieš tarybos posėdį buvo paskelbta, kad klausimas dėl praėjusių metų Šakių socialinių paslaugų centro direktorės V.Bielskienės veiklos ataskaitos būtų atidėtas. Vos po keleto minučių meras Juozas Bertašius jau siūlė balsuoti už tai, kad jis būtų darbotvarkėje, o tai, kaip ataskaitą vertins kiekvienas tarybos narys, – jų apsisprendimo reikalas. Tiesa, dar prieš tai Arvydas Šlėderis pateikė jo vadovaujamo komiteto siūlymą priimti protokolinį sprendimą, kad įstaigoje būtų atliktas veiklos auditas bei įpareigoti centrą panaikinti sprendimą dėl pavaduotojos etato įsteigimo. Motyvuota, kad tai buvo nesuderinta su administracija, nebuvo pagrįsta ir nėra ekonomiškai naudinga.

Tad šiuo klausimu posėdžio metu užvirė karštos diskusijos. Nuomonės išsiskyrė ne tik atskirai kiekvieno tarybos nario, bet vienybės nebuvo nei koalicijoje, nei frakcijose. Diskusijos dėl Socialinių paslaugų centro prasidėjo dar net nenubalsavus už darbotvarkę, o prieš patį klausimo priėmimą buvo paskelbta 15 min. pertrauka. Buvo ir tokių tarybos narių, kurie iškart siūlė klausimo neatidėti ir ataskaitai pritarti, nes ji rengta už 2015 m., yra tvarkinga ir esą nėra ko kabinėtis.

„Drįstame pastebėti, kad ataskaita pakankamai kvalifikuota, pakankamai aiški ir prisikabinti, kad ir kaip mes benorėtume, deja, nerandame prie ko“, – teigė Bernardinas Petras Vainius.

Jam pritardamas kolega Algimantas Damijonaitis ragino nemaišyti ataskaitos ir su administracija nesuderinto etato įvedimo. Jo nuomone, tai du skirtingi dalykai. Ataskaita sau, o netinkamą elgesį  siūlė įvertinti administracijai.

Irena Haase, vicemeras kalbėjo, kad šie dalykai susiję. Ir net labai. Sprendimai dėl etato įvedimo buvo priimti 2015 m., o tik nuo 2016 m. sausio jis oficialiai įsteigtas.

Vicemeras Edgaras Pilypaitis taip pat neneigė, kad ataskaita parengta neblogai, daug raštingiau nei iš įstaigos ateinantys raštai, bet taip pat pridūrė, kad Socialinių paslaugų centro direktorės ataskaita, kaip ir kai kurių kitų įstaigų, gana paviršutiniška ir pateikiama ne visa medžiaga.

Valdas Stankūnas tikino, jog ataskaitos netvirtinimas, aistrų kėlimas ir situacijos aprašinėjimas spaudoje yra atviras susidorojimas su direktore. Todėl jis palaikė tuos, kurie siūlė neatidėti ir patvirtinti vadovės veiklos ataskaitą.

„Jei svarstom ataskaitą už praėjusius metus, o etatas įvestas pradėjus dirbti naujai administracijai, tai darykime išvadas, kaip visa tai susiję. Aš tai traktuoju kaip šantažą“, – mintis išsakė Romas Pukinskas.

Kiti vėlgi ragino neužsimerkti prieš tai, kad ataskaita yra ne įstaigos, o jos vadovės. Galiausiai, po įvairių minčių, siūlymų ir diskusijų, buvo nepritarta V. Bielskienės 2015 m. veiklos ataskaitai (13 tarybos narių susilaikė, 9 balsavo už, 1 nebalsavo). Tada imtasi spręsti, koks turi būti protokolinis sprendimas. Čia nuomonės išsiskyrė dėl to, ar galima prašyti panaikinti sprendimą dėl etato, nes yra finansiniai įsipareigojimai ir gali tekti už tai prisiimti atsakomybę. Tad po balsavimo tarybos nariai pritarė tik tam, kad būtų atliktas auditas, o sulaukus jo išvados bus svarstoma, kokių priemonių reikės imtis toliau.

Tiesa, posėdžio metu B. P. Vainius prašė vicemero paaiškinti, ką jis turėjo omeny „Draugo“ laikraščiui balandžio 15d. sakydamas, kad politikai politinėmis priemonės gali parodyti, ar taryba turi stuburą, ar ne. Galbūt tarybos sprendimą nepritarti ataskaitai galima traktuoti, kad jie taip ir padarė?

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.