Opozicija nori interpeliacijos, bet...

vainiusJungtinė opozicinė frakcija birželio 13 d. Šakių rajono savivaldybės tarybai adresavo ir rajono merui Juozui Bertašiui įteikė oficialų raštą, kad jų netenkina vicemero Edgaro Pilypaičio gegužės 26 d. jiems pateiktas atsakymas. Jungtinės opozicijos frakcijos seniūno Bernardino Petro Vainiaus pasirašytame rašte prašoma į artimiausią tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukti klausimą dėl interpeliacijos E. Pilypaičiui paskelbimo.

Nuotr. Bernardinas Petras Vainius: „Prašome įtraukti klausimą dėl interpeliacijos paskelbimo Šakių rajono savivaldybės mero pavaduotojui Edgarui Pilypaičiui į artimiausią rajono savivaldybės tarybos posėdį.“

Gegužės 10 d. viešai buvo išplatintas rajono opozicijos pareiškimas, kuriame vicemeras buvo raginamas trauktis iš užimamų pareigų. E. Pilypaitis tikino, kad opozicijos kaltinimai nepagrįsti ir pagrindo atsistatydinti jis nemato. Apie tai dieną prieš vykusį tarybos posėdį jis informavo ir visus tarybos narius.
 
Opozicija įsitikinusi, kad E. Pilypaitis sąmoningai atsakymą išsiuntinėjo tarybos posėdžio išvakarėse, „kad nebūtų nei teorinės, nei praktinės galimybės tolimesnį šio klausimo svarstymą įtraukti į šių metų gegužės 27 d. savivaldybės tarybos posėdį“. Todėl jungtinė opozicinė frakcija, atstovaujama seniūno B. P. Vainiaus, birželio 13 d. rašte mero prašo įtraukti klausimą į rajono posėdžio darbotvarkę dėl interpeliacijos paskelbimo E. Pilypaičiui.

Į raštą meras sureagavo remdamasis įstatymais. Pasak J. Bertašiaus,  pavaduotojas savo įgaliojimų netenka tuo atveju, jeigu ne mažiau kaip vienas trečdalis visų savivaldybės narių motyvuotai pareiškia nepasitikėjimą juo. Kadangi birželio 13 d. raštas pasirašytas tik frakcijos seniūno vardu, klausimas dėl interpeliacijos į artimiausio posėdžio darbotvarkę įtrauktas nebus.

Nepasitikėjimas vicemeru buvo pareikštas dėl  E. Pilypaičio pasakytos frazės „Draugui“ apie situaciją Socialinių paslaugų centre, kad „teisiškai mes ten tvarkos neįvesime, politinėmis priemonėmis galime parodyti, ar turime stuburą, ar ne“. Opozicija mero pavaduotojo elgesyje įžvelgė galimą politinį susidorojimą su centro direktore Vilma Bielskiene. Jiems  rūpi, „kokius naujus darbo metodus E. Pilypaitis ruošiasi taikyti savo veikloje, būdamas atsakingas už atskirų savivaldybės įmonių darbą“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.