Dėl vedėjos elgesio – VTEK tyrimas

valaitiene vBirželio 17 d. posėdžiavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimą dėl Šakių rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjos Vitos Valaitienės elgesio.

VTEK aiškinsis, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam iškilus nusišalinti.

Anoniminiame pranešime, VTEK gautame birželio 13 d., nurodoma, kad tarnautoja pasirašo ant savo sūnausparengtų ir pateiktų prašymų gauti statybą leidžiančius dokumentus bei išduoda leidimus.
 
Kaip informavo VTEK atstovė žiniasklaidai Eglė Ivanauskaitė, tyrimas gali trukti iki trijų mėnesių. Dabar bus renkama informacija, paskui komisija ją tirs ir pateiks išvadas.

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, jei vedėja būtų pripažinta pažeidusi įstatymą, jai gali būti taikomos nuobaudos, pavyzdžiui: negalės būti skatinama, priimama, skiriama ar renkama į aukštesnes pareigas. Jei už šio įstatymo pažeidimą asmuo būtų atleistas iš pareigų, trejus metus nuo atleidimo iš pareigų dienos negali būti priimamas, skiriamas ar renkamas į pareigas valstybinėje tarnyboje ir pan.

Pastaruoju metu mūsų valdininkai, tarybos nariai ir net administracijos darbuotojai į VTEK akiratį patenka gana dažnai. Gegužės 18 d. VTEK nusprendė, kad Šakių rajono savivaldybės tarybos nariai Kęstutis Smirnovas ir Valdas Stankūnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimą vengti interesų konflikto, gegužės 31 d. dėl VTEK surašyto administracinės teisės protokolo stojo administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, kuris birželio 9 d. teismo sprendimu pripažintas kaltu, nevykdęs VTEK rekomendacijų, jam skirta bauda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.