Be rimtos skalbimo mašinos likusi Kukarskė laukia pagalbos

Kukarskės senelių globos namuose balandžio 6 d. sugedo paskutinė veikianti skalbimo mašina. Skubiai nupirkta buitinė skalbimo mašina už 320 eurų šiuo metu turi aptarnauti 28 slaugomus ligonius bei likusius globos namų gyventojus.

Iškviesti skalbimo mašinų meistrai nustatė, kad visos trys globos namuose esančios skalbimo mašinos yra nusidėvėjusios ir neremontuojamos. Kukarskės senelių globos namų direktorė Asta Pranaitienė kreipėsi į rajono tarybą prašydama skirti 9400 eurų pramoninei skalbimo mašinai.

Direktorės prašymas dėmesio nesulaukė nei balandžio, nei gegužės mėnesį. Tik birželį Finansų komiteto posėdyje jį atnaujino tarybos narys Bernardinas Petras Vainius.
 
„Senukai ten gyvena, tragiškas vaizdelis, reikia skalbimo mašinos. Turim rasti pinigų per mėnesį“, – kalbėjo B. P. Vainius.

Vis tik administracijos direktorius Evaldas Sniečkus suabejojo: „Ką reikia tiek skalbti? Žinau, buvo šie raštai gauti, Biudžeto ir turto skyriaus vedėjai pateikta, bet pinigų, iš kur skirti, neturim“, – aiškino E. Sniečkus.

Jam nepritarė meras Juozas Bertašius: „Po nakties ten pusė patalynės eina į skalbimo mašinas. Mūsų pareiga, kad iki kito tarybos posėdžio mašina būtų nupirkta, o iš kur mes pinigų rasim, tai mūsų reikalas.“

Administracijos direktorius teigė, kad pinigų, kurie yra palikti ekstremalioms situacijoms, skalbimo mašinai neskirs, nes tai nerimtai atrodo: „Yra įstatymas, apibrėžiantis, kas yra ekstremali situacija.“

 B. P. Vainius teigė, kad ši situacija jau yra beveik ekstremali, ir nenorinčiam tuo patikėti administracijos direktoriui pasiūlė pačiam pabandyti pagyventi be skalbimo mašinos.
E. Sniečkus buvo nepatenkintas: „Galėtumėme savo biudžetą iš anksto planuoti, bet ne, nuolat vis ateina ir prašo: dabar tam reikia, dabar tam reikia, dabar tam reikia. Vis atsiranda kas nors.“

Globos namuose per karštąjį savaitgalį susikaupė kalnai skalbinių. Darbuotojos pasakojo, kad buitinė mašina nespėja skalbti.

„Gal reikės eiti skalbti į Nemuną“, – ironizavo jos.

Kukarskės senelių globos namų direktorės prašyme rašoma, kad globos namuose per dieną susidaro 60–100 kg nešvarių skalbinių, todėl būtina pramoninė skalbimo mašina. Su ja būtų galima išskalbti daugiau skalbinių per daug trumpesnį laiką. Lyginant išskalbiamų skalbinių kiekį, pramoninė mašina išskalbtų tiek pat, kiek 5–6 buitinės mašinos. Didesniame būgne telpa didesni gaminiai – apklotai, pagalvės, pledai ir t. t. Be to, pramoninėje skalbimo mašinoje esantis korinis būgnas sumažina patalynės nusidėvėjimą iki 30 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.