Darbus pradeda apygardos rinkimų komisija

rinkimu apygardaSima KAZARIAN

Liepos 21 dieną sąžiningai ir garbingai atlikti pareigas rinkimų komisijoje prisiekė  Zanavykų apygardos rinkimų komisijos nariai.

Nuotr. Prisiekusiai komisijos narei Eglei Pukinskaitei (dešinėje) pirmininkė Lilija Sniečkuvienė įteikia pažymėjimą.

Kiekvienas komisijos narys pasirašė pasižadėjimą, po to Zanavykų apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė jam įteikė rinkimų komisijos nario pažymėjimą. „Jūsų laukia sunkus ir prasmingas darbas“, – teigė ji. Iš dešimt komisijos narių duoti pasižadėjimą atvyko devynios. Viena turės prisiekti iki liepos 27 dienos.

Pirmininkė L. Sniečkuvienė pavaduotojos pareigas pasiūlė užimti Šakių savivaldybės Bendrojo skyriaus vyriausiajai specialistei, teisininkei Jūratei Šneideraitienei. Komisijos nariai vienbalsiai pritarė šiam siūlymui. Sekretore išrinkta Ramutė Krankauskienė. Susirinkimo metu išrinkti ir kiti nariai, atsakingi už politinės reklamos stebėseną, rinkėjų papirkimo tyrimą. L. Sniečkuvienės teigimu, šiųmečiuose rinkimuose dar labiau padidintas dėmesys korupcijos prevencijai.

Šiemet pirmieji metai, kai apygarda vadinasi ne Šakių, o Zanavykų. Jai priklauso Šakių rajono bei po tris Vilkaviškio ir Kauno rajonų rinkimines apylinkes. Sudarant rinkimų apylinkių  komisijas,  kandidatus  Šakių rajono apylinkėms gali siūlyti  9 partijos, Kauno ir Vilkaviškio rajonų apylinkėms – 8 partijos. Didžiausias rinkėjų skaičius mūsų rajone yra Gelgaudiškyje.

Dar viena naujovė – šiemet iš apygardos  komisijos narių turi būti suburta apylinkių komisijų atestavimo grupė. Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos rekomendacijas jos narėmis tapo pirmininkė, pavaduotoja ir sekretorė: L. Sniečkuvienė, J. Šneideraitienė ir R. Krankauskienė. Atestavimo grupių modelis yra sukurtas remiantis užsienio patirtimi, kur apylinkių komisijų nariai yra atestuojami jau seniai. Tai daroma siekiant užtikrinti rinkimų skaidrumą ir  įpareigoja  partijas atsakingai teikti kandidatūras į rinkimų apylinkių narius. Apylinkių rinkimų komisijų narius atestuos sudaryta apygardos komisija, o apygardos komisijos narius – Vyriausioji rinkimų komisija. Kituose rinkimuose į komisijos sudėtį negalės būti įtraukti asmenys, kurie dėl netinkamo pareigų atlikimo nebuvo atestuoti.

Rinkimų komisijos nariai buvo įspėti, kad nuo priesaikos davimo akimirkos jie turi vengti bet kokios rinkiminės agitacijos. Negalima turėti viešųjų ryšių su politikais, komisijos nariai negali dalyvauti politiniuose debatuose, taip pat figūruoti bendrose nuotraukose su politikais socialiniuose tinkluose, laikraščiuose ir kt. „Netgi toks dalykas, kaip paspaudimas „patinka“ po nuotrauka, jau yra agitacija, todėl politikų veiklą socialiniuose tinkluose reikia ignoruoti“, – teigė komisijos pirmininkės pavaduotoja J. Šneideraitienė.

Apygardos rinkimų komisijos būstinė yra Šakių rajono savivaldybės pirmame aukšte 105 kabinete (Bažnyčios g. 4).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.