Paaiškėjo, kurie tarybos nariai turtingiausi

tarybos nariai topGintarė MARTINAITIENĖ  

Praėjusį pirmadienį Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė turto deklaracijų duomenis. Pažvelkime, kurie tarybos nariai yra turtingiausi – deklaravo didžiausią turtą bei pinigines lėšas, turimus žemės sklypus, meno kūrinius. Ne vienas tarybos narys turi įsipareigojimų bankams, yra investavę į vertybinius popierius. Beje, pagal turimą turtą mūsų Seimo nariai taip atrodo nekukliai.

Nuotr. Turto deklaracijų duomenys parodė, kad rajono taryboje turtingiausi yra (iš kairės) Arūnas Tarnauskas, Violeta Simonavičienė, Juozas Bertašius, Tomas Skaizgirys, Vaidas Balčiūnas.

Šiais metais deklaracijos paskelbtos beveik trim mėnesiais anksčiau. Be to, pirmą kartą jos pildytos eurais, todėl jas teikę asmenys darė klaidų.

Nemažai viešų asmenų dar nedeklaravo turto, tačiau tarp Šakių rajono tarybos narių tokių nėra. Nors svetimus pinigus skaičiuoti negražu, bet smalsu, tad pasmalsaukime ir pažiūrėkime, kurie tarybos nariai turtingiausi.

Turtingiausių penketukas

Turtingiausių rajono tarybos narių penketuke užtikrintas lyderis yra Arūnas Tarnauskas. Kartu su sutuoktine oficialiai deklaruoto turto vertė – daugiau nei 1 mln. 110 tūkst. eurų. Didžiąją dalį sudaro nekilnojamas turtas. Jo vertė didesnė nei 641 tūkst. eurų. A. Tarnauskas vertybinių popierių turi už 10 tūkst. eurų, akcijų vertė – 108 tūkst. 570 eurų, bendra Tarnauskų piniginių lėšų suma – 263 tūkst. 637 eurai.

Antroji penketuke Violeta Simonavičienė. Su savo vyru ji turi turto už 453 tūkst. 756 eurus. Turbūt natūralu, kad didžiąją turto dalį sudaro žemės sklypai, nes tarybos narės sutuoktinis ūkininkauja. Bendra deklaruotų žemės sklypų vertė viršija 167 tūkst. eurų. Simonavičių transporto priemonių vertė didžiausia iš visų rajono tarybos narių ir sudaro daugiau nei 66 tūkst. eurų. Lyginant su kitais tarybos nariais bei penketuke esančiais Seimo nariais Mindaugu Basčiu ir Arvydu Vidžiūnu, šeima turi ir daugiausiai registruotų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių, kurių vertė daugiau nei 118 tūkst. eurų. Šeimos turimos piniginės lėšos – 39 tūkst. eurų.

Tarp tarybos narių trečiasis pagal turimą turtą yra meras Juozas Bertašius. Kartu su žmona jo turto vertė viršija 362 tūkst. 300 eurų. Didžiausią turto dalį sudaro žemės sklypai – 240 tūkst. 94 eurai. Sutuoktinių nekilnojamo turto vertė – beveik 30 tūkst. eurų, privalomų registruoti daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė – 25 tūkst. eurų. Nemažą dalį turto sudaro ir transportas, kurio vertė daugiau nei 24 tūkst. eurų.

Tarp tarybos narių  kitas turtuolis būtų Tomas Skaizgirys. Kartu su žmona jo turtas sudaro 253 tūkst. 253 eurus. Nekilnojamo turto vertė – 72 tūkst. eurų, tačiau sutuoktinės vardu yra paimta didesnė nei 66 tūkst. eurų paskola. Skaizgirių deklaruotų žemės sklypų vertė didesnė nei 30 tūkst. eurų, meno kūrinių, juvelyrinių bei kitokių daiktų šeima turi už daugiau nei 28 tūkst. eurų. Deklaruotos piniginės tarybos nario lėšos – 35 tūkst. 400 eurų.

Penktasis turtingiausių rajono tarybos narių sąraše – Vaidas Balčiūnas. Kartu su sutuoktine jų turto vertė – 230 tūkst. 684 eurai. Didžiausią turto dalį sudaro nekilnojamas turtas už 132 tūkst. eurų. Tarybos nario vardu yra paimta ir negrąžinta didesnė nei 85 tūkst. eurų paskola. Šeima turi žemės sklypų už 8 tūkst. eurų.

Kraštiečiai Seimo nariai

Ne itin kukliai, lyginant su rajono tarybos nariais, pagal oficialiai deklaruotą turtą atrodo ir kraštiečiai Seimo nariai. Mindaugas Bastys su sutuoktine turi turto už 428 tūkst. 523 eurus. Didžiausią turto dalį sudaro žemės sklypai, kurių vertė daugiau nei 142 tūkst. eurų, nekilnojamo turto vertė didesnė nei 118 tūkst. eurų. Seimo nario vardu yra paimta 86 tūkst. 162 eurų paskola. M. Bastys turi ir akcijų, kurių vertė 18 tūkst. 685 eurai.

Arvydas Vidžiūnas nuo kolegos kiek atsilieka. Kartu su žmona bendra Vidžiūnų turto vertė 288 tūkst. 862 eurai. Nekilnojamas turtas sudaro daugiau nei 62 tūkst. eurų, tačiau nemažai šeima ir pasiskolinusi. Paskolų turi abu sutuoktiniai, bendra jų vertė 80 tūkst. 902 eurai. Šeimos turimos piniginės lėšos – daugiau nei 107 tūkst. eurų, transporto priemonių vertė – daugiau nei 24 tūkst. eurų, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių ir kitų registruotinų daiktų šeima turi už beveik 10 tūkst. eurų.

Turtingiausiais Seimo nariais išlieka Stasys Brundza (su šeima pernai iš viso deklaravo turto už 4 mln. eurų) ir Bronius Bradauskas (turtas per metus padidėjo iki 8,2 mln. eurų).

Biedniausias – jaunimas

Mažiausiai turto turi taryboje dirbantys jauniausi tarybos nariai, ypač tie, kurie neturi šeimos, tad ir pajamos menkesnės nei gyvenančių santuokoje. Pats biedniausias – Martinas Eimutis. Tiesa, deklaracija teikta už praėjusius metus, kada tarybos narys dar nebuvo vedęs. Tarp jaunimo turtingiausias būtų Mindaugas Tarnauskas. Jis turi nekilnojamo turto už 50 tūkst. eurų, tačiau yra paėmęs beveik 40 tūkst. eurų paskolą. Laurynas Suodaitis ir Paulius Puskunigis turi akcijų. L. Suodaičio akcijų vertė daugiau nei 4 tūkst. eurų, P. Puskunigio – 2 tūkst. 896 eurai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.