Vienur saugumo kalneliai, kitur – dvipusis eismas

vasario16 gatvePraėjusią savaitę posėdžiavusi savivaldybės Eismo saugumo komisija svarstė prašymus dėl saugumo priemonių įdiegimo Papartynų kaime, Šakių seniūnijoje bei Griškabūdžio miestelyje Kermuškalnio gatvėje. Be to, nuspręsta dėl dvipusio eismo Vasario 16-osios gatvėje Šakiuose.

Nuotr. Transporto priemonės, išvažiuojančios iš bendrojo naudojimo automobilių stovėjimo aikštelės prie UAB „Gulbelė“, galės sukti ir į kairę, ir į dešinę pusę.  

Papartynų kaimo gyventojai jau ne pirmą kartą kelia klausimą dėl kelio per gyvenvietę išasfaltavimo. Žmonės piktinasi, kad keliu praskriejus automobiliams kaimas skęsta dulkių kamuoliuose. Tiesa, gyvenvietėje sunkiasvorių transporto priemonių eismas yra apribotas, tai šiek tiek sumažino transporto priemonių srautą, bet problemos neišsprendė. Dabar Eismo saugumo komisija svarstė gyvenvietėje įrengti ženklą „Gyvenamoji zona“, tačiau dėl to tarp komisijos narių kilo diskusija. Galiausiai pritarta įrengti ženklą „Ribotas greitis“ su įrašu „30“. Apie tai, kad kelias galėtų būtų asfaltuojamas, kol kas nekalbama. Tiesa, trimetėje kelių ir gatvių priežiūros plėtros programoje jis įtrauktas gana seniai.
 
Komisijos nariai pritarė prašymui įrengti greičio mažinimo kalnelį Kermuškalnio gatvėje Griškabūdyje. Nemažai kalbėta apie dvipusio eismo nustatymą Šakių miesto Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo V. Kudirkos iki Bažnyčios gatvės. Dabar šioje atkarpoje galimas vienpusis eismas. Daugelio komisijos narių nuomone, kuri sutampa ir su prašymą pateikusia UAB „Gulbelė“, būtų patogu leisti iš dalies dvipusį eismą šioje atkarpoje. Aptarus visus galimus variantus buvo pasiūlyta leisti transporto priemonėms, išvažiuojančioms iš bendrojo naudojimo automobilių stovėjimo aikštelės, esančios prie UAB „Gulbelė“ pastato, sukti ir į kairę, ir į dešinę puses, tačiau iš Vasario 16-osios gatvės važiuojant į V. Kudirkos gatvę leisti pasukti tik į dešinę pusę. Pokyčius nurodys įrengti reikalingi kelio ženklai.

Komisija taip pat pritarė Kudirkos Naumiesčio seniūno Algirdo Stankevičiaus prašymui dėl kreipimosi į rajono savivaldybės Želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisiją dėl medžio šalinimo Kudirkos Naumiesčio Tilto gatvėje.

Pritarta įrengti nurodomuosius kelio ženklus „Rezervuota stovėjimo vieta“ UAB „Gulbelė“ priklausančioje bendrojo naudojimo automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje V. Kudirkos g. 35 Šakiuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.