„Išsipildymo akcijos” herojui Mantukui nupirktas butas

Gražia tradicija tapęs paramos projektas „Išsipildymo akcija“ jautriais pasakojimais apie sergančius, likimo nuskriaustus vaikučius pernai kvietė visus geros valios žmones aukoti, o šiandien kviečia kartu pasidžiaugti dar viena ištiesta pagalbos ranka.
 
Nuotr. „Išsipildymo akcijos” herojui Mantukui iš suaukotų pinigų nupirktas specialiai jo neįgalumui pritaikytas butas.

„Prieš pusantros savaitės vienos skaudžios istorijos herojui, prie invalido vežimėlio nuo vaikystės prikaustytam Mantui buvo nupirktas butas, kuris palengvins vaikui gyvenimą ir kasdienę buitį”, – apie paramos akcijos nuveiktus darbus  pasakoja TV3 rinkodaros direktorė Rovena Sankalienė. 

Likimo nuskriaustam Mantui būstui įsigyti iš „Išsipildymo akcijos” lėšų jau yra skirta 60 000 litų ir ketinama dar skirti 20 000 litų buto specialiam pritaikymui bei kai kuriems būtiniausiems buitiniams prietaisams įsigyti.

Iki šiol 14-metis gyveno daugiabutyje Šakių rajono Gudlaukio kaime. Name, kuriame Mantas gyveno su tėvu, nebuvo nei vandens, nei higienos patogumų, ką jau kalbėti apie galimybę patogiai įvažiuoti į namus invalido vežimėliu.

Ilgokai užtrukusios tinkamo būsto paieškos baigėsi sėkmingai – Mantukui „Išsipildymo akcijos“ rengėjai rado butą Šakių miesto centre, prie mokyklos, kurią vaikas galės rudenį lankyti. Nuolat talkinusi Šakių rajono vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Bronė Valaitienė džiaugiasi, kad didelės būsto ieškojimo pastangos nenuėjo perniek.

„Mantui nupirktas butas pirmame aukšte. 50 kvadratinių metrų, du erdvūs, šviesūs kambariai. Jau pradėjome remonto darbus – praplatinsime buto ir vonios kambario duris, įtaisysime nuovažą į balkoną, kad iš jo Mantukas galėtų lengvai grįžti į kambarį”, – pasakoja Bronė Valaitienė.

Šakių rajono savivaldybė ir miesto meras Juozas Bertačius „Išsipildymo akcijos” organizatoriams pasisiūlė padėti skelbti viešą buto pritaikymo neįgaliajam konkursą, paruošti visus reikiamus dokumentus ir prižiūrėti darbus. „Tikimės, kad vaikas į naujus namus galės įsikraustyti jau rugsėjo pradžioje ir pradėti mokslus patogiai pasiekiamoje mokykloje”, – pasakoja Šakių rajono vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja, kuri vaikui labai padeda. Šiam guviam, linksmam, draugiškam vaikui padeda visas miestelis. Štai, pavyzdžiui, notarė Zita Damušienė perkant butą suteikė nemokamas paslaugas, sutvarkė dokumentus, kad butas taptų Mantuko nuosavybe. „Išsipildymo akcija” tikisi, kad nuo šiol Mantui gyvenimas taps lengvesnis ir gražesnis.

Šiandien „Išsipildymo akcija“ dėkoja geros valios žmonėms už aukas, kurios padėjo Mantukui gauti butą patogesniam, gražesniam gyvenimui.

 "Draugo" inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.