Kas vienam akis bado, kitam – nepastebima?

konteineriai centreAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Jau ne vienus metus Šakiuose V. Kudirkos gatvėje 70 numeriu pažymėto daugiabučio namo gyventojai neišsprendžia problemos dėl kontenerių. Jie nori, kad šalia gyvenamosios vietos esantys konteineriai būtų perkelti kitur, tačiau į šį prašymą vis dar neatsižvelgta.

Nuotr. Margarita Liukaitienė teigė, kad prie daugiabučio namo stovintys konteineriai ypač kenkia miesto estetiniam vaizdui.

Miestui grožio neprideda

Minėtojo namo gyventojai ne kartą žodžiu kreipėsi į atsakingas institucijas dėl prie namo esančių šiukšlių konteinerių. Ankstesniais laikais šiam daugiabučiam priklausantys konteineriai stovėdavo už parduotuvės „Maxima“, tad gyventojai norėtų, kad ir dabar jie ten atsidurtų. Tačiau jau ilgą laiką į jų prašymus niekas neatsižvelgia.

Kaip minėjo viena iš daugiabučio gyventojų Margarita Liukaitienė, nesuprantama, kodėl turistai, pravažiuojantys pro Šakių miestą, turi „išsivežti“ įspūdį, kad miesto centre visu gražumu puikuojasi šiukšlių konteineriai.

„Ne vieną kartą pro šalį važiuojantys žmonės pasiteiravę, kur yra miesto centras, ir sužinoję, kad jie centre ir yra, pamatę čia esančius konteinerius nustemba “, – komentavo kita daugiabučio namo gyventoja.

Anot M. Liukaitienės, dabar visur deklaruojame – būkime savo miesto patriotai, tvarkykime ir prižiūrėkime jį. „Kaip patikėti tokiu kvietimu, kai prie gražiai renovuoto namo, gražiai sutvarkytoje aikštelėje ne vietoje stovi konteineriai? Kiekvienas žinome, kad tvarkingas šeimininkas savo šiukšlių niekada prie vartų nelaiko ir jų kitiems nedemonstruoja“, – piktinosi moteris.

Konteinerių nebeliks

Gyventojos viena kitai antrindamos kalbėjo: taip, labai patogu, kai konteineriai yra visai šalia gyvenamosios vietos. Taip, einant į parduotuvę ar į darbą čia gyvenantiems asmenims labai patogu išsinešti ir šiukšles. Patogu ir šiukšles išvežančiai įstaigai. Tačiau, anot moterų, juk daug svarbesnis bendras vaizdas nei toks patogumas – juk nebūtų sudėtinga paėjėti kelis žingsnius už parduotuvės, kad tik konteinerių čia nebeliktų.

Kaip jau buvo minėta, namo gyventojai kreipėsi ir į Šakių seniūniją, ir į rajono savivaldybės Ūkio skyrių teigdami, kad yra nuolatiniai Šakių gyventojai ir jiems ne tas pats, kaip miestas atrodo. Jie primygtinai prašo nukelti šiukšlių konteinerius į šalia esančios ,,Maximos“ kiemą, kuriame jie kažkada ir stovėjo.

„Tikime, kad ne tik namo gyventojai, miesto šventėje gavę prizą už gražiausiai tvarkomą daugiabučio aplinką, bet ir atsakingos institucijos kartu gražins miestą“, – viliasi gyventojai.

Kaip informavo Šakių rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis, daugiabučio namo gyventojai gali būti ramūs, mat planuojama, kad toje vietoje mišrių komunalinių atliekų konteinerių apskritai nebeliks. Planuojama įgyvendinti projektą, kurio metu keisis tvarka: bus mažinamas konteinerių aikštelių skaičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.