Milijonas, skirtas keliams, ištirpo: daug darbų atlikta, planuojami kiti

kelias darbaiLina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugpjūčio 18 d. susirinkę kelininkai ir savivaldybės atstovai aptarė savivaldybės prižiūrimuose keliuose nuveiktus darbus. Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis informavo, kad paprasti remonto darbai baigti, toliau vykdomi kapitaliniai kelių remonto darbai, su rangovais derinamos datos kitiems metams.

Nuotr. Dabar Šakiuose Kauno gatvėje pakeistos pralaidos, pamažinta krūmų. Įrengus tako pagrindą, jis bus padengtas asfaltbetonio danga.

Iš viso vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo, priežiūros bei saugaus eismo užtikrinimo darbų šiemet bus atlikta už 1 mln. 40 tūkst. eurų.

Keliai yra skirtingo pavaldumo – krašto, regiono ir vietinės reikšmės – skirtingi ir jų finansavimo šaltiniai. Krašto ir regioninės reikšmės keliais rūpinasi VĮ „Marijampolės regiono keliai“, o vietinės reikšmės keliai rajono savivaldybės rūpestis.

Baigti ir naujai pradedami darbai

K. Kuncaitis vardija baigtus darbus Gelgaudiškyje Klevų gatvėje, kurioje buvo įrengtas pėsčiųjų takas, nuovažos, apšvietimas. Taip pat sutvarkyta Šešupės gatvė Turčinuose, Vyšnių gatvė Slavikų kaime bei Vasaros gatvė Buktiškių kaime.

„Pirmadienį pradėjome Alyvų gatvės Paluobių kaime asfalto atstatymo darbus, kurie planuojami atlikti per rugsėjį, ir kapitalinį Ateities gatvės Giedručiuose remontą. Remonto darbams Ateities gatvėje skirta 129 tūkst. eurų, už kuriuos bus tvarkomi grioviai, pralaidos, nuovažos į kiemus, įrengiamas apšvietimas, gatvė bus asfaltuota“,– darbus vardijo K. Kuncaitis.

Tebevyksta projekto keliui į Ilguvą vertinimas, kitas projektas ruošiamas Ūkininkų gatvės Šakiuose remontui (projektavimui – 45 tūkst. eurų). Kaip aiškino Ūkio skyriaus vedėjas, daugumos objektų remontas persikelia į 2017 m., todėl jau kitiems metams kapitaliniam tvarkymui ruošiamos gatvės Lekėčiuose (Ateities g.), Liepalotuose (Sodybų g,), Kubiliuose (Saulėtekio g.), Veršiuose (Baltrynės g.).

Kaip teigė K. Kuncaitis, pirmadienį paskutinės duobės užlygintos Barzduose. Iš priemonėms eismo saugumui užtikrinti skirtų lėšų užsakomi ir gaminami kelio ženklai, bus tvarkomos likusios pralaidos Gulbinų kaime, Voniškiuose, Kudirkos Naumiestyje.

Priežiūros darbai visą vasarą

„Marijampolės regiono kelių“ Šakių tarnybos vadovas Antanas Pauliukevičius kalbėjo, kad tarnyba sezono metu daugiausiai atlieka priežiūros darbus: atnaujina pralaidas, pažvyruoja kelkraščius, šienauja pakeles. Šiuo metu vykdomi darbai Girėnuose Kauno gatvėje, kur jau seniai reikėjo sutvarkyti taką, einantį greta kelio Šakiai–Kaunas. Pasak vadovo, šio tako atnaujinimo darbai atliekami iš eismo saugumo priemonėms skirtų lėšų, darbų vertė apie 30 tūkst. eurų. Jau pakeistos pralaidos, pamažinta krūmų. Įrengus tako pagrindą, jis bus padengtas 1,60 m pločio asfaltbetonio danga.

„Viliamės, kad tokie takai atsiras ir iki Valiulių tvenkinio, Lukšių miestelio, jais gyventojai galės patogiai vaikščioti arba važiuoti dviračiais“, – sakė A. Pauliukevičius.

Dar birželio mėnesį sutvarkytas kilometras žvyrkelio Slavikai–Sudargas, liepą baigti darbai kelyje Šakiai–Matuliai. Taip pat sutvarkyta apie 600 metrų ruožas griovių ir pralaidų Šaulių gatvėje, (nuo „Norfos“ link „Rūko“). Lėšos skirtos ir atitvarų, kurie dar šiais metais bus statomi kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas, įrengimui. A.Pauliukevičius minėjo, kad planuojama atnaujinti asfalto dangą kelyje Šakiai–Slavikai nuo šviesoforo iki miesto ribos.

Dar keturi kilometrai asfalto

Mūsų rajone iš viso yra 212 km žvyrkelio. Rugpjūčio11 d. Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė rangos sutartį su UAB „Alkesta“ dėl žvyrkelių per gyvenvietes asfaltavimo. Rajone bus paklota maždaug keturi kilometrai asfalto: 1,06 km kelio ruože Slavikai–Sudargas (per Rociškių ir Rėžiukų kaimus), apie 1,15 km numatyta išasfaltuoti Kubilėlių gyvenvietėje (kelio ruožas Miknaičiai–Slavikai–Kiduliai), taip pat 0,45 km Turčinų kaime (važiuojant keliu Miknaičiai–Slavikai–Kiduliai), dar 0,86 km Adomiškių gyvenvietėje (kelyje Liepalotai–Beduonė), ir 0,56 km asfaltuoto kelio bus per Pavingrupių kaimą (Putinai–Slabadai–Janukiškiai–Barzdai).

Iš viso Marijampolės regione bus išasfaltuota 8,10 km žvyrkelių, iš jų 4,08 km mūsų rajone. Darbai iš dalies bus finansuojami Europos Sąjungos paramos lėšomis. Darbus numatoma baigti iki 2017 m. rugpjūčio mėn.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.