Išaugo bene aukščiausia saulėgrąža rajone

saulegrazaLina POŠKEVIČIŪTĖ

Prie lukšiečių Kutų namo iš mažo saulėgrąžos grūdo išaugo didžiulė, daugiau nei keturis metrus siekianti saulėgrąža. Neseniai pražydusį augalą šeima pavadino „papūgų saulėgrąža“, nes pastaroji išaugo iš šiems paukščiams skirtų lesinti saulėgrąžų sėklų.

Nuotr. Saulėgrąža ūgiu lenkia ne tik visus šeimos narius, bet stiebiasi ir virš namo stogo.

Gražvydas Kutas pasakojo, kad savaitgalį atrėmęs kopėčias į namą augalą išmatavo. Jos aukštis siekė 4 m ir 30 cm.

„Manau, kad ji daugiau nebeauga, o ir pražydo prieš kelias dienas, galvojom, kodėl taip ilgai nepražysta. Žiedas visai nedidelis, vargu, ar ji sunokins sėklas. Kadangi auga prie pat namo, gal paukščiai neišles sėklų, gal jų pasiliksim ir sau“, – pasakoja šeimininkas, augalą pririšęs prie namo, kad nenulūžtų.

Milžiniška saulėgrąža lukšiečių kieme išaugo iš netikėtai žemėje atsidūrusių sėklų.

„Laikome papūgėles, kurias lesiname saulėgrąžomis iš prekybos centre pirktų pakelių, matyt, pavasarį valant kieme narvelį, galėjo koks grūdelis ir nukristi. Bet kad taip prie pat namo ir tokia didžiulė, negalime visi atsistebėti, kai greta auga dar viena, vos pusantro metro saulėgrąža“, – aprodo tarp gėlių išaugusią saulėgrąžą Lilija Kutienė.

Šeimininkė pasakoja, kad žemės specialiai netręšė, saulėgrąža auga greta piliarožių. Ypač storas augalo kotas ir dideli žali lapai, tik galva nedidelė. Pasak jos, galbūt neįprastai drėgna ir šilta vasara, namo užuovėja turėjo įtakos geram augimui.

Atsistojus greta augalo, tenka gerai galvą užversti, kad galėtum pasigrožėti visu saulėgrąžos grožiu ir jos didingumu. Šiuo metu „papūgų saulėgrąža“ džiugina visus šeimos narius ir į jų kiemą užsukančius žmones.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.