Išpirko vandentiekio tinklus

Praėjusią savaitę Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovas Petras Puskunigis ir UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas pasirašė sutartį dėl bendrovei priklausiusių vandentiekio tinklų perdavimo.

Dar birželio pabaigoje savivaldybės taryba suteikė garantiją „Šakių vandenims“ imti 197 tūkst. 500 eurų paskolą ir iš bendrovės išsipirkti nuotekų tinklus, kuriais apie metus laiko „Šakių vandenys“ naudojosi be jokio mokesčio.
 
Kai kurie tarybos nariai svarstė, kad galbūt vandens trasų kaina per didelė, tad Kontrolės komitetas, vadovaujamas Mindaugo Tarnausko, siūlė savivaldybės administracijai sudaryti derybinę grupę derėtis su Griškabūdžio žemės ūkio bendrove dėl nuotekų tinklų kainos sumažinimo. M. Tarnauskas buvo įsitikinęs, kad šaukštai ne po pietų ir derėtis būtina. Dabar jam neaišku, kodėl tai nebuvo padaryta. Pasak K. Vilkausko, tai daryta nebuvo, nes „nebuvo gautas toks nurodymas“. Savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus aiškino, kad derybos su Griškabūdžio žemės ūkio bendrove buvo įvykdytos anksčiau ir nebuvo rimtų argumentų, kodėl jos turėtų būti atnaujintos. Be to, jis nemano, kad atnaujintose derybose būtų pasiekti realūs rezultatai. Panašų atsakymą tarybos nariui yra pateikęs ir rajono meras Juozas Bertašius.

Dar anksčiau K. Vilkauskas tikino, kad naujų trasų vieno metro kaina apie 120 eurų. Pagal sutartį „Šakių vandenys“ perėmė 10 km vandentiekio tinklų, papildomai administruos 303 vartotojus. Paskolą bendrovė paėmė dešimčiai metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.