Džiaugėsi teikiamomis paslaugomis

Rugsėjo 12 d. savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė susitiko su Marijampolės regiono Pertvarkos procesų eksperte Laimute Bagdanavičiene.

Ekspertė domėjosi esama socialinių paslaugų infrastruktūra rajone, informavo apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva nuo 2014 m. vykdomą Institucinės globos pertvarką, kurios tikslas – pertvarkai reikalingų sąlygų sukūrimas ir paslaugų teikimas, didinant esamų prieinamumą.
 
2016 m. skirti pertvarkos procesų planavimui, poreikio tyrimui bei analizei, galimybių studijoms. Atlikus šių duomenų analizę bus sudarytas Marijampolės regiono infrastruktūros plėtros planas. Spalio mėnesį organizuojama apskritojo stalo diskusija Marijampolės regionui ir numatomas pertvarkos procesų pristatymas Šakių rajono bendruomenei.

Ekspertė pasidžiaugė Šakių rajone teikiamomis paslaugomis likusiems be tėvų globos vaikams, regione vieninteliai turime keturias profesionaliai dirbančias šeimynas, domėjosi pertvarkos ypatumais perkeliant ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų su proto negalia ugdymo klases į Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro bazę.

L. Pocevičiūtė informavo apie darbingo amžiaus asmenų su proto negalia užimtumo centrus Gelgaudiškyje bei Šakiuose, apie naujai planuojamą steigti užimtumo centrą Kudirkos Naumiesčio – Griškabūdžio regione, pagal pertvarkos reikalavimus sukurtus darbo metodus VšĮ Šakių vaikų globos namuose. Vedėja taip pat akcentavo profesionalių globėjų atsiradimo poreikį rajone, pabrėždama, jog tai išspręstų ir pedagogų, likusių be darbo, užimtumo klausimą.     

Ekspertė taip pat aplankė ir Šakių rajono socialinių paslaugų įstaigas: Šakių socialinių paslaugų centrą, Šakių vaikų bei Ilguvos socialinės globos namus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.