Galimybių atnaujinti punkto veiklą nėra

voveriai slederis
Nuotr. Arvydo Šlėderio (centre) vadovaujama darbo grupė dėl galimybių atnaujinti punkto veiklą rinkosi keletą kartų, susitiko su gyventojais, konsultavosi su medicinos įstaigų vadovais ir net pratęsė išvados pateikimo datą.


Rajono savivaldybės mero potvarkiu liepos 29 d. buvo sudaryta darbo grupė dėl medicinos punkto Voveriuose poreikio ir jo veiklos atnaujinimo galimybių. Rugsėjo 19 d. pateikta darbo grupės išvada.  
 
Darbo grupės vadovo, tarybos nario Arvydo Šlėderio pasirašytame rašte aiškinama, kad nariai rinkosi keletą kartų, organizavo susitikimą su Voverių gyventojais, išklausė jų nuomones apie medicinos punkto poreikį, apžiūrėjo buvusio punkto patalpas, rinko duomenis ir konsultavosi su medicinos įstaigų vadovais išvadai pateikti.

Medicinos punktas neveikia nuo 2014 m., kai į pensiją išėjo bendruomenės slaugytoja Janina Gaižauskienė. Nors bendruomenės slaugytojos neturėjo, 2015 m. spalio 25 d. VšĮ Kidulių ambulatorija vyriausioji gydytoja Roma Kriaučiūnienė kreipėsi į savivaldybės administraciją dėl turto panaudos sutarties pratęsimo, tačiau sutartis pratęsta nebuvo. Nepratęsus sutarties higienos pasas grąžintas į Marijampolės visuomenės sveikatos centrą. Informuota VASPV (Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai) tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos, ir akreditavimo tarnyba panaikino medicinos punkto veiklos licenciją. 2016 m. vasario 5 d. rajono taryba priėmė sprendimą patalpas perduoti Šakių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai.

Kidulių ambulatorijoje prisirašę apie 70 iš 460 Voverių ir apylinkių gyventojų. Pagal tokį prisirašiusiųjų skaičių punktui tektų 0,1 etato darbo krūvis. Susitikimo su darbo grupės nariais metu Voverių gyventojai tikino, kad jie nori normaliai, visą dieną dirbančio slaugytojo.

Priėmus sprendimą atnaujinti Voverių medicinos punkto veiklą, kaip rašoma išvadoje, reikėtų ne tik panaikinti jau priimtus tarybos sprendimus, bet ir nemažai finansinių išteklių. Apytiksliais skaičiavimais, 3 tūkst. eurų reikėtų norint gauti naują higienos pasą ir veiklos licenciją, o medicinos punkto išlaikymas metams kainuotų taip pat nemažai: slaugytojos darbo užmokestis apie 5 tūkst. eurų, elektra ir šildymas – apie 3 tūkst. eurų, ūkinės išlaidos (vanduo, šiukšlės, medicininių atliekų tvarkymas, ryšių paslaugos ir kt.) apie 1500 eurų, medikamentai ir dezinfekuojančios medžiagos apie 500 eurų.

A. Šlėderio vadovaujama komisija, kuriai be jo priklauso savivaldybės vyriausioji specialistė Evelina Domeikaitė-Dovydaitienė, tarybos narys Vidas Balčiūnas, Kidulių ambulatorijos vyriausioji gydytoja Roma Kriščiūnienė, Kidulių seniūnas Mindaugas Mykolaitis, išvadoje konstatavo, kad šiuo metu atnaujinti Kidulių ambulatorijos Voverių medicinos punkto veiklą nėra teisinių ir finansinių galimybių, nes teisės aktais anuliuota licencija, grąžintas higienos pasas ir pakeista patalpų paskirtis, o ambulatorija neišgali finansiškai išlaikyti punkto ir vykdyti veiklos dėl itin mažo prisirašiusių gyventojų skaičiaus. Sprendimą dėl veiklos atnaujinimo esą būtų galima svarstyti, jei išaiškėtų medicinos punkto veiklos poreikis ir taryba biudžete numatytų lėšų jo atkūrimui ir išlaikymui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.