Aptarė aktualius klausimus

Rugsėjo 29 d. Šakių rajono neįgaliųjų reikalų koordinacinė taryba į posėdį rinkosi aptarti einamų reikalų. Buvo iškelti klausimai dėl pandusų neįgaliesiems trūkumo lankytinose rajono vietose, aptartas reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektų teikimas.

Koordinacinės tarybos posėdyje dalyvavęs vicemeras Edgaras Pilypaitis pristatė rajono paveldo objektus – krašto dvarus ir iš karto sulaukė klausimo, kaip į juos patekti neįgaliesiems, nes nėra įrengtų pandusų.
 
„Galiu patikinti, kad Gelgaudiškio dvare iš kiemo pusės yra keltuvas. Galbūt reikėtų informacinės nuorodos apie jį, bet mūsų dvarai yra saugomi paveldo objektai, todėl yra daug apribojimų“, – kalbėjo vicemeras.

Rajono Socialinės paramos skyriaus socialinių paslaugų koordinatorė Virginija Ratkevičienė kvietė teikti paraiškas 2017 m. socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektų konkursui. Ji taip pat paminėjo, kad yra pakeisti konkurso organizavimo nuostatai bei šiek tiek pakeista pati paraiškos forma. Todėl kvietė organizacijas, teikiančias paraiškas, atkreipti į tai dėmesį. V. Ratkevičienė priminė, kad paskutinė paraiškų priėmimo diena – 2016 m. spalio 17 d.

Posėdyje dalyvavęs ir tarybai priklausantis Šakių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas Saulius Rakauskas pasidžiaugė, kad beveik visose seniūnijose (išskyrus Žvirgždaičių ir Lekėčių) yra koordinatoriai, kurie organizuoja įvairią neįgaliųjų veiklą seniūnijose.

„Mes organizuojam popietes, į kurias mielai susirenka neįgalieji, o viena iš pagrindinių užimtumo veiklų yra ekskursijos bei poilsis prie jūros. Ir šiuo metu 25 žmonės ilsisi Šventojoje“, – kalbėjo S. Rakauskas ir pasidžiaugė, kad pagaliau atsirado pandusai neįgaliesiems prie Šakių ligoninės konsultacijų skyriaus ir svetainės Šakiuose.

Pasak jo, neįgaliųjų draugijai priklauso apie 800 rajono gyventojų, tačiau tik virš 200 yra aktyvių narių. Jis pakvietė visus dalyvauti spalio 14 d. vyksiančioje neįgaliųjų sporto šventėje.

Pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkė Ona Valaitienė išsakė savo nuomonę dėl didelių Šakių autobuso parko paslaugų kainų. Dėl šios priežasties jų organizacija mieliau važiuoja į ekskursijas su gretimo Vilkaviškio rajono vežėjais, kurie, anot jos, veža perpus pigiau.

Susitikimo metu O. Valaitienė kėlė klausimus, kodėl Šakiuose taip auga kainos, kodėl viskas taip brangu: produktai, gėlės, laidojimo paslaugos ir kita, ar negalima tų kainų sureguliuoti.

„Kur yra laisva rinka, rajono savivaldybė negali kainų reguliuoti. Šakių autobusų parko vadovai mums nuolat teigia, kad jie paslaugų kainas derina prie rinkos. O dėl Šakių laidotuvių namų – jie su mumis kainų nederina, mes esam tik steigėjai, o jie uždara akcinė bendrovė“, – paaiškino vicemeras.

O. Valaitienė taip pat pakvietė į artimiausią renginį – Pagyvenusių žmonių asociacijos šventę Šakių kultūros centre, kuri vyks spalio 7 d. 12 val.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.