Bedarbystė mažėjo dar labiau

Nedarbo lygis rajone rugsėjį dar labiau sumažėjo – mėnesio pabaigoje sudarė 7,9 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų.

Rugsėjo mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje naujai registruotas 221 bedarbis (trimis mažiau nei rugpjūtį). Mėnesio pabaigoje bedarbių buvo 1758 ir sudarė 7,9 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų. Lyginant su ankstesniu mėnesiu, bedarbių sumažėjo 0,6 proc.
 
Rugsėjį įregistruota 16 laisvų darbo vietų daugiau nei paskutinį vasaros mėnesį – iš viso 152. Iš jų 94 skirtos neterminuotam, o 58 terminuotam darbui. Geriau žmonėms sekėsi ir įsidarbinti. Jei rugpjūtį darbą gavo 167, tai rugsėjį sėkmingai dirbti pradėjo 186. Neterminuotai įsidarbino 150, terminuotai – 36.

Gerokai daugiau asmenų nusiųsta ir į aktyvias darbo rinkos politikos priemones – 96 (33 daugiau nei rugpjūtį). Profesijos mokysis 35 (rugpjūtį buvo tik 12), pagal remiamo įdarbinimo priemones įdarbinti 55, viešuosius darbus pradėjo dirbti 33 bedarbiai. Pagal paramos darbo vietoms steigti priemonę darbą gavo trys asmenys. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 104 bedarbiai.

Lyginant du paskutinius mėnesius, bedarbystė daugiausiai mažėjo Barzdų seniūnijoje, kurioje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų būna nuolat didžiausias rajone. Lyginant rugpjūtį ir rugsėjį, čia bedarbystė sumažėjo 3,6 proc. ir sudarė 13,3 proc. Didžiausias nedarbas praėjusį mėnesį buvo Žvirgždaičių seniūnijoje (13,9 proc.), kur bedarbių net 1,2 proc. padaugėjo. Slavikų seniūnijoje nedarbas sudarė 11,9 proc. ir, lyginant du paskutinius mėnesius, bedarbių skaičius nesikeitė. Pagal bedarbystę ši seniūnija rajone yra trečioje vietoje po Žvirgždaičių ir Barzdų. Gana daug bedarbių yra Griškabūdžio seniūnijoje – 10,8 proc., Kudirkos Naumiestyje – 10,6 proc. Kidulių seniūnijoje nuo 7 proc. rugpjūtį bedarbių sumažėjo iki 5,2 proc. Tad bedarbystė rugsėjį čia buvo viena mažiausių rajone. Mažiausiai (3,2 proc. bedarbių nuo darbingo amžiaus gyventojų) buvo Kriūkų seniūnijoje. Šakių seniūnijoje (su miestu) nedarbas rugsėjį sudarė 5,7 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.