Pritarė prie gydymo įstaigų esančių aikštelių plėtrai

aikstele ambultarorija
Nuotr. Prie poliklinikos esanti aikštelė nuolat sausakimša, dėl to žmonės automobilius priversti statyti net pagrindinėje gatvėje ar po stovėjimą draudžiančiais ženklais.


Tikriausiai daugelis yra susidūrę su problema, kad Šakiuose tiek prie ligoninės, tiek prie poliklinikos pasistatyti automobilį gana sudėtinga, esančios aikštelės per ankštos. Kaip spręsti šią problemą, praėjusią savaitę kalbėjo Eismo saugumo komisijos nariai, gydymo įstaigų vadovai.

Posėdžio metu komisijos narys Valdas Stankūnas atkreipė dėmesį ne tik į tai, kad aikštelėse vietos trūksta pacientų, darbuotojų automobiliams, bet ir į tai, kad dažnai transporto priemonės statomos nesilaikant parkavimo taisyklių, net paliekamos stovėti pagrindinėje V. Kudirkos g. Pasitaiko ir smulkių eismo įvykių, nesaugu nei vairuotojams, nei pėstiesiems. Posėdyje dalyvavę Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis bei Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vadovė Rima Laukaitienė taip pat kalbėjo apie tai, kad automobilių aikštelių problema opi, ją reikia spręsti.

V. Stankūnas siūlo tai daryti praplečiant prie poliklinikos esančią aikštelę ligoninės administracijos pastato link. Tam neprieštarauja ir Šakių ligoninės vadovas. Be to, A. Klimaičio iniciatyva jau rengiamas teritorijos infrastruktūros atnaujinimo planas. Ligoninės vidinio kiemo vaizdą gerokai gadina du nereikalingi, avarinės būklės pastatai, dėl kurių nugriovimo savivaldybės taryba sprendimą priėmė dar 2011 m., tačiau veiksmų nesiimta iki šiol. Tiesa, kai „Draugas“ šia situacija domėjosi dar šių metų vasarį, seniūnas Dalius Jasevičius žadėjo, kad šiais metais ieškos galimybių, kaip nugriauti avarinius pastatus. Ligoninės vadovas planuoja, kad vietoj vieno iš nugriautų pastatų būtų galima įrengti automobilių stovėjimo aikštelę personalui, o vietoj kito  – suformuoti poilsio zoną.

Beje, prie poliklinikos net yra transporto eismą draudžiantis kelio ženklas, tačiau jo niekas nepaiso, nes kai automobiliai netelpa aikštelėse, vairuotojai stato ten, kur randa vietos, net jei tai ir draudžiama.

Už tai, kad reikia išplėsti automobilių stovėjimo zonas, balsavo visi Eismo saugumo komisijos nariai. Ūkio skyrius turėtų apskaičiuoti, kiek šiam tikslui reikėtų lėšų. Tiesa, iš kur konkrečiai bus lėšos gautos, dar neaišku. Svarstoma, kad tai reikėtų numatyti savivaldybės biudžete, galbūt ieškoti kitokių šaltinių.

Posėdžio metu Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorė Kristina Juodvalkienė pristatė informaciją apie Šakių miesto gatvių būklę, kuriose numatoma atnaujinimas ir infrastruktūra (L. Giros, P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus, E. Steponaičio, Birutės, Aušros, J. Banaičio, Griškabūdžio, V. Kudirkos, Vytauto, Medžiotojų, Vingio, J. Staugaičio, Jazminų ir Striūpų).

Pritarta laikino kelio ženklo „Ribota masė“ su įrašu 8 t Griškabūdžio seniūnijos vietinės reikšmės kelyje Paluobiai–Smilgiai įrengimui, aptarti kiti einamieji klausimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.