Susitarė dėl sugadinto kelio

Lapkričio 18 d. rajono savivaldybės sudaryta komisija susitiko su UAB „Noragra“ vadove Dalia Litviniene dėl sugadinto kelio į Smilgių kaimą (Griškabūdžio sen.) atstatymo. Įmonės vadovė geranoriškai sutiko kelio duobes užpilti ir išlyginti.

Lapkričio pradžioje Smilgių kaimo gyventojai kreipėsi į Griškabūdžio seniūną Saulių Naumavičių ir pranešė apie sugadintą kelią, vedantį į minėtą kaimą. Kaltinimai sulaužius žvyrkelį krito ant greta įsikūrusios UAB „Noragra“ po to, kai sunkiasvore technika iš įmonės buvo vežamos į laukus srutos. Seniūnas kreipėsi į rajono savivaldybę dėl kelio sutvarkymo, šiuo klausimu buvo diskutuota seniūnų pasitarime, svarstyta net kreiptis į teismą. Po šio incidento laikinai savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einančiai Ingai Cibulskienei buvo pavesta sudaryti nuolatinę komisiją, kuri vertins vietinės reikšmės viešųjų kelių dangoms padarytą žalą. Minėta komisija lapkričio 10 d. nuvykusi į Smilgių kaimą apžiūrėjo sugadintą kelią ir nustatė, kad padaryta žala gali siekti 62 tūkst. eurų. Nors minėtos įmonės vadovė iš pradžių kategoriškai atsisakė tvarkyti kelią, lapkričio 18 d. visi susėdo prie derybų stalo. Pasak I. Cibulskienės, pokalbis buvo produktyvus, sutarta, kad UAB „Noragra“, kai tik oro sąlygos leis, kelio duobes užpils ir užlygins. Taip pat nuspęsta, kad minėta įmonė, prieš atlikdama panašius žemės ūkio darbus viešais keliais, apie tai informuos Griškabūdžio seniūną.

Tiesa, iš minėto susitikimo „Draugo“ korespondentė buvo išprašyta, tad kyla klausimas, ar tai, apie ką buvo kalbamasi prie apskrito stalo, yra taip slapta, ar savivaldybėje tiesiog trūksta demokratijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.