Už padidėjusį darbo krūvį – priedai

cibulskiene pavaduotoja
Nuotr. Laikinai administracijos direktoriaus pareigas einanti pavaduotoja Inga Cibulskienė sakė: priedai valytojoms bus mokami tol, kol savivaldybėje bus vykdomi remonto darbai.


Nuo lapkričio 1 d. buvo padidintos algos savivaldybėje dirbančioms valytojoms, tačiau tai nereiškia, kad ir kiti specialistai sulauks didesnių išmokų.
 
Laikinai administracijos direktoriaus pareigas einanti pavaduotoja Inga Cibulskienė sakė, kad priimtas sprendimas, kad trys savivaldybės administracijos pastatą valančios valytojos nuo lapkričio 1 d. gaus 30 proc. priedą prie algos. Finansine išraiška per du mėnesius tam reikės šiek tiek daugiau nei 1 tūkst. eurų (kartu su mokesčiais Sodrai)

„Šiuo metu administracijos pastatą valančių valytojų darbo krūvis tikriausiai didesnis nei dvigubas. Vyksta remonto darbai, daug dulkių, tvarkymo, tualetuose daug darbo, šveitimo“, – priedo skyrimo priežastis aiškino I. Cibulskienė.

Ji akcentavo, kad priedas yra laikinas, iki gruodžio 31 d. arba kol savivaldybėje baigsis remonto darbai. Vėliau bus grįžta prie buvusios algos bei buvusio darbo krūvio.

Laikinai administracijos direktoriaus pareigas einanti pavaduotoja teigė, jog šis sprendimas suderintas su Centralizuotos buhalterijos skyriumi ir patvirtinimas, kad lėšų pakanka, buvo duotas. Tad jeigu lėšų pakanka, ar didesnių algų gali tikėtis ir kiti specialistai? I. Cibulskienė kalbėjo, kad norinčių gauti didesnę algą visada yra, tačiau atlyginimai esą buvo peržiūrėti praėjusiais metais.

„Kol kas nėra jokių duomenų, kad dar kažkieno darbo krūvis būtų padidėjęs. Tad ir planų mokėti priedus nėra“, – sakė valdininkė.

Ji patikino, kad sužinoję, jog priedai numatyti valytojoms, jų pageidavo ir vairuotojai, tačiau kol kas to daryti esą nėra pagrindo.

„Tai, kad išėjo du vairuotojai iš savivaldybės, nereiškia, kad esamiems didėjo darbo krūvis. Tie, kurie išėjo, jie išėjo ir su transporto priemonėmis, ir su darbo krūviu. Neliko nei transporto priemonės, nei jų darbo, tad tuo remtis neina“, – sakė I. Cibulskienė ir pabrėžė: jei bus duomenų, jog kažkieno algos yra neadekvačiai mažos, šį klausimą spręs ne ji, o nuolatinis direktorius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.