Šakiuose – pirmasis žiemos žygis su šunimis

sunys parke
Nuotr. Šešerių metų vilkšunis Maksas vedė savo šeimininkę Renatą Milkerienę žiemos žygio keliu.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gruodžio 3 d. buvo galima stebėti neeilinį reginį: 15 keturkojų ir jų šeimininkai žygiavo per J. Lingio parką Prūselių kaimo link. Tai Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro idėja – skatinti gyventojus su savo augintiniais aktyviau leisti laisvalaikį gamtoje.

Saulėtą, bet šaltoką šeštadienio rytą į J. Lingio parką vedini savo augintiniais rinkosi šunų mylėtojai. Tarpusavyje pažindinosi, uostinėjosi ir amsėjo keturkojai dalyviai: kurtsharai, Berno zenenhundas, labradoro retriveris, prancūzų buldogas bei kitų veislių ar beveisliai dideli ir maži šunys.

Šunelių šeimininkai, išklausę šio žygio sumanytojos, Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Justės Šilingės instruktažą, su savo augintiniais, kurie nekantriai tampė pavadėlius, patraukė per J. Lingio parką Prūselių kaimo link.

Vos pasiekę pamiškę žygio dalyviai pasuko į Ąžuolyno stovyklavietę, o ėjimas miško keliuku šuniukams tapo tikra atrakcija – jie galėjo laisvi pasiautėti miško teritorijoje.

Kaip pasakojo J. Šilingė, idėja organizuoti žygį su šunimis kilo, kai žmonės vangiau pradėjo rinktis į kasmėnesinius bėgimus už sveiką Lietuvą.

„Dalyvavau su šeima praeitą mėnesį Marijampolės visuomenės sveikatos biuro organizuotame žygyje su keturkojais draugais, pasisėmiau patirties ir surengėme pirmą tokį žiemos žygį Šakiuose. Jame dalyvavo žygeiviai ne tik iš mūsų rajono, bet mėgstantys pasivaikščioti ir pakeliauti klaipėdiečiai, buvo ir svečių iš Kauno kinologų klubo“, – renginio įspūdžiais dalinosi organizatorė Justė.

Pasak jos, jauniausia žygio dalyvė buvo septynmetė mergaitė, o vyriausiai – net 70.

Žygeivė Renata Milkerienė prie žygio prisijungė su vilkšuniu Maksu. Moteris teigė, kad jos augintinis gana baikštus, todėl ji nori, kad šuo labiau socializuotųsi: gautų naujų patirčių ir veiklų, pabendrautų su kitais šunimis.

„Vaikščiodami su augintiniu, dažnai sutinkame žmones, kurie bijo šunų. Todėl vengiame viešų vietų. O tokius suėjimus reikėtų organizuoti dažniau. Aišku, numatyti devyni kilometrai baugina mane... tik ne Maksą, jis bėgtų ir bėgtų“, – mintimis dalijosi Renata ir pridūrė, kad ypač vertina veislyne „Medeinos giraitė“ (Slavikai) organizuojamas šunų dresūros pamokas, po kurių, pasak pašnekovės, jos augintinis Maksas tapo daug paklusnesnis.

Kol vieni Ąžuolyno poilsiavietėje ilsėjosi ir gėrė arbatą, kiti aktyviai dalyvavo viktorinoje apie sveikatą, o keturkojai kitiems žygio dalyviams demonstravo savo išmoktas komandas. Aktyviausi buvo apdovanoti veterinarijos klinikos „Vetmeda“ prizais. Pailsėję žygio dalyviai patraukė atgal. Žygeivė Reda Vaitonienė pasakojo, kad daugumos augintiniai atgalios ėjo ramūs ir susidraugavę. Pasak moters, augintinių šeimininkai taip pat pasikeitė telefonų numeriais, sutarė dažniau susitikti ir kartu eiti pasivaikščioti.

„Smagiai praleidau laiką ir susipažinau su kitais šunų mylėtojais. Man patinka šunys, mėgstu sportuoti. Savo augintinį mišrūną Tiūtę per dieną vedu tris kartus pasivaikščioti, jam tai patinka, todėl ir devynis kilometrus įveikėm šauniai“, – įspūdžiais dalinosi Aistė Bastytė iš Valenčiūnų.

Žygis užtruko 3 val. ir buvo nueita apie 9 km. Organizatorė J. Šilingė patikino, kad tai ne paskutinis toks žygis su šunimis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.