Lepšių kaimo gyventojams nusibodo skęsti dulkėse

Jau keleri metai Lepšių kaimo gyventojai (Lukšių sen.) kreipiasi į įvairias instancijas ir prašo asfaltuoti kelią Lukšiai–Griškabūdis. Prie šios bendruomenės iniciatyvos prisidėjo Lukšių ir Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės bei ūkininkai.
 
Asfalto dangos laukiantys Lepšių kaimo gyventojai rašo prašymus rajono valdininkams, VĮ „Marijampolės regiono keliai“, 400 surinktų gyventojų parašų įteikė Seimo nariui Mindaugui Basčiui. Gyventojai tiesiog nori gyventi civilizuotai.

„Praeitą savaitę sulaukėm skambučio iš Kelių direkcijos, kurie tikslinosi duomenis dėl minėto kelio, gal pagaliau ledai pajudės“, – kalbėjo Lepšių kaimo bendruomenės pirmininkė Ona Baltrušaitienė.
 
Lepšių kaimo seniūnaitis Regimantas Pavalkis pasakojo, kad prie Lepšių kaimo bendruomenės iniciatyvos turėti asfaltuotą 8,5 km kelią prisidėjo Lukšių ir Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės bei ūkininkai. Pasak seniūnaičio, gruodžio 9 d., surinkę penkiasdešimt stambesnių ūkininkų parašų, jie kreipėsi į rajono savivaldybės merą Juozą Bertašių, kuris esą pažadėjo dar kartą šiuo klausimu sujudinti visas atsakingas institucijas.

„Nors tą 3,5 km žvyrkelio atkarpą Lukšiai–Lepšiai išasfaltuotų, žvyrkeliu kasdien vežami moksleiviai į mokyklą, Lepšių kaimo gyventojai skuba į darbus, ūkininkai į laukus“, – kalbėjo seniūnaitis ir pridūrė, kad keliu Lukšiai–Griškabūdis naudojasi žemdirbiai, kurie dirba apie dešimt tūkstančių hektarų žemės. Seniūnaitis neslėpė vilties, kad galbūt, visiems susivienijus, bus išasfaltuotas ir visas kelias Lukšiai–Griškabūdis.

Lepšių kaimo gyventojai nenuleidžia rankų ir dėl Kalvės gatvės, kurioje gyvena 35 gyventojai. Jie viliasi, kad kada nors nebereikės išdaužytu žvyrkeliu laužyti automobilių ir kvėpuoti dulkėmis. Šioje gatvėje gyvenantys žmonės prašo rajono savivaldybės rasti galimybę asfaltuoti bent apie 250 metrų. Rajono savivaldybės Ūkio skyriaus specialistai paaiškino: Lepšių kaimo gyventojai turi kreiptis į seniūną, kad Kalvės gatvė būtų įtraukta į prioritetine tvarka asfaltuojamų gatvių sąrašą.

Gruodžio pradžioje Lepšių kraštiečių bendruomenė, susitikusi su Lukšių seniūnu Vidu Cikana, išpešė jo pažadą, kad Kalvės gatvė bus įtraukta į prioritetine tvarka asfaltuojamų gatvių sąrašą 2017–2018 metais.

„Šiais metais padarėm ką galėjom, kitais metais vėl vaikščiosim pas valdininkus, manau, kad tik taip galima ką nors pasiekti“, – ryžto nestokoja seniūnaitis R. Pavalkis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.