Nesuvaidintas gerumas Kukarskės globos namuose

kukarske kaleda
Nuotr. Į Kukarskės globos namus Kalėda atkeliavo ne tuščiomis – už padeklamuotą eilėraštį ar dainos posmą įteikė dovanų.


Ši savaitė Kukarskės globos namams tapo tikra švente – į įstaigą atkeliavo dvi funkcinės lovos, o trečiadienio vakarą globos namų gyventojus muzikiniais kūriniais nudžiugino keturių seserų ansamblis „Regnum musicale“ bei su pilnu dovanų maišu atvykęs Kalėda.
 
Jau ketvirtus metus Kukarskės globos namų ir veiklių moterų klubo „Shenet“ besitęsianti draugystė atnešė daug džiaugsmo įstaigos gyventojams. Kiekvienais metais klubo moterys prieš šventes organizuoja kalėdinį socialinį aukcioną, o už surinktas lėšas Kukarskės globos namams padovanojama tai, ko tuo metu labiausiai reikia. Šiais metais tai buvo funkcinės lovos. Jos buvo nupirktos surinkus 2 tūkst. eurų. Iš lėšų taip pat padovanotas Joanos, Vitos Marijos, Elenos ir Kotrynos Ugnės Daunyčių, žavių, jaunų keturių seserų, koncertas. Nors ir nedidelėje salėje, muzikiniai kūriniai, atliekami smuiku, arfa, fleita ir kontrabosu, skambėjo įspūdingai.

Kaip pasakojo Jolanta Pilionė, viena iš „Shenet“ narių, klubo moterys džiaugiasi galėdamos gerumu pasidalyti su žmonėmis, kuriems to labiausiai reikia. O svarbiausia, kad tokiu pavyzdžiu seka ir moterų atžalos. Pavyzdžiui, moterų vaikai, šiemet šventę gimtadienius, savo svečių neprašė dovanų sau, jie tiesiog turėjo paprastą norą, kad atvykusieji pasveikinti paaukotų pinigų, už kuriuos globos namų gyventojams buvo nupirktas kone visas mikroautobusas sauskelnių.

„Kaip matote, mes pačios atvykstame į renginius, būname kartu su šiais nuostabiais žmonėmis. Džiaugiamės, kad mūsų veikla nėra tiesiog pliuso užsidėjimas, mums svarbu pajausti ir pasidalyti tuo jausmu“, – kalbėjo J. Pilionė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.