Nauji metai – nauji ratai

autobusiukas
Nuotr. Naujajam Šakių kultūros centro autobusiukui „Mercedes-Benz Sprinter 519“ iš rajono savivaldybės biudžeto lėšų buvo atseikėta 67 tūkst. eurų.


Kai kurios rajono įstaigos šiuos metus pasitiko itin džiugiai, mat iš rajono savivaldybės biudžeto skirtų ar savo sutaupytų lėšų jau įsigijo ar dar įsigis naujus automobilius.
 
Štai Šakių kultūros centrui iš biudžeto buvo atseikėta 67 tūkst. eurų, už kuriuos gruodžio mėnesį buvo įsigytas 23 vietų 2016 m. mikroautobusas „Mercedes-Benz Sprinter 519“, gamintas pagal specialų užsakymą. Kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius tokį pirkinį ir apskritai naujut naujutėlaičio mikroautobuso įsigijimą vadina kalėdiniu stebuklu.

„Žinojome, kokio automobilio mums reikia, viską dėliojomės (komerciniai pasiūlymai, nagrinėjamos rinkos kainos) jau nuo pavasario. Dvidešimt trijų vietų mikroautobuse be problemų telpa bet kuris mūsų kolektyvas. Renkantis automobilį atsižvelgėme, kad būtų prikabinimo įtaisas, kad greitai eitų išimti galines sėdynes, į renginius prireikus vežtis aparatūrą, kolektyvų rekvizitus“, – įspūdžiais dalijosi R. Januševičius.

Šakių socialinių paslaugų centras iš įstaigos surinktų pajamų 10 tūkst. eurų skyrė tarnybinio automobilio įsigijimui. Tiesa, rajono savivaldybės tarybos posėdyje Socialinių paslaugų centro direktorei Vilmai Bielskienei teko aiškinti, kokiems poreikiams tenkinti perkamas automobilis. Ne visi tarybos nariai žinojo, kad transporto priemonė bus naudojama pavėžėjimo paslaugoms teikti – ja dažniausiai vežiojami neįgalūs, sunkiai judantys asmenys. V. Bielskienė kalbėjo, kad dabar turimas 16 metų senumo „Ford Galaxy“ yra techniškai netvarkingas, nusidėvėjęs, o remontas kainuotų apie 5 tūkst. eurų.

Kukarskės globos namams iš rajono savivaldybės biudžeto skirta 20 tūkst. eurų automobilio įsigijimui numatytoms paslaugoms teikti.

Naujų transporto priemonių gaus ir švietimo įstaigos. Lukšių Vinco Grybo gimnazijai iš biudžeto lėšų skirta 32 tūkst. eurų mokyklinio autobuso įsigijimui. Lekėčių mokyklai skirta aštuoni tūkstančiai eurų automobiliui su dviguba kabina, kuris nupirkus bus perduotas seniūnijos atsakomybėn. Sintautų seniūnijai mokyklinio autobuso įsigijimui skirta 18 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.