Metai prasidėjo aukštesniu nedarbo lygiu

Gruodžio mėnesį, kaip ir lapkritį, situacija dėl nedarbo lygio rajone pasikeitė į blogą pusę. Praėjusį mėnesį registruota 1,1 proc. daugiau bedarbių nei lapkritį.

Praėjusį mėnesį Šakių skyriuje registruoti 278 nauji bedarbiai, 45 daugiau nei lapkritį. Iš viso mėnesio pabaigoje rajone buvo 1657 oficialūs bedarbiai. Iš jų 743 moterys, 914 vyrai.

Gruodį darbdaviai registravo 58 laisvas darbo vietas, iš kurių 41 skirtos neterminuotam, 17 – terminuotam darbui. Lyginant su ankstesniu mėnesiu, laisvų darbo vietų registruota 21 mažiau.  Per mėnesį įsidarbino 142 darbo ieškantys asmenys. Iš jų neterminuotai darbą gavo 117, terminuotai – 25.
 
Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 49 asmenys. Profesijos mokytis pradėjo 27, profesinės reabilitacijos kursuose dalyvauja du asmenys. Pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinta dešimt bedarbių: du su darbo biržos subsidijomis, du pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, viešuosius darbus pradėjo dirbti keturi asmenys. Verslo liudijimą įsigijo 63 darbo biržoje užsiregistravę asmenys.

Gruodžio mėnesį nedarbo lygis rajone buvo 9,2 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų ir, lyginant su ankstesniuoju mėnesiu, padidėjo 1,1 proc. Sausio 1 d. duomenimis, šalyje nedarbas sudaro 8,5 proc., Marijampolės apskrityje – 9,7 proc.

Apžvelgiant situaciją seniūnijose matyti, jog kone visose iš jų nedarbo lygis yra išaugęs. Didžiausias nedarbo lygis pastebimas Barzdų (16,2 proc.), Žvirgždaičių (15,2 proc.) ir Kudirkos Naumiesčio (11,8 proc.) seniūnijose. Mažiausiais nedarbo lygis užfiksuotas Kriūkų (4,4 proc.), Kidulių (6,5 proc.), Lekėčių (7,1 proc.) ir Sudargo (7,1 proc.) seniūnijose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.