Kandidatą į merus išsirinko dar viena partija

tslkd
Nuotr. Tai, kad į susirinkimus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai visuomet susirenka atsakingai, turi vidinės drausmės, pasak skyriaus pirmininko, žinia ir varžovams, ir partneriams, ir rinkėjams.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyrius išsikėlė savo kandidatą į merus. Mero posto sieks dabartinis mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis, vienintelis politikas, šiuo metu nešantis ir savivaldybės administracijos naštą. Partijos lyderis Algirdas Klimaitis sako, jog partija būtų tiesiog nesuprasta, jei dabartinėje situacijoje E. Pilypaičio nepasiūlytų į merus.

Pritarė kandidatūrai

TS-LKD Šakių skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis jau susirinkimo pradžioje pasidžiaugė, kad iš 169 skyriaus narių susirinkime dalyvavo 70. Tai, pasak jo, kad ne rečiau kaip du kartus per metus susirenkantys skyriaus nariai nesurinktų kvorumo ir susirinkimas neįvyktų, dar nebuvo.

„Tai tam tikras mūsų visų supratimas, atsakomybė ir, be abejo, žinia galbūt ir mūsų varžovams, partneriams, kad organizacijos vidinė drausmė lemia atsakomybę ir požiūrį į bendrus rajono tvarkymo ir vystymo reikalus. Tai žinia ir mūsų rinkėjams, kad vis dėlto ne garsiai šaukiančius, o kantriai ir atsakingai, pakankamai solidariai dirbančius reikėtų rinktis“, – kalbėjo skyriaus pirmininkas.

Jis kėlė ir retorinį klausimą, kiekgi TS-LKD kandidatams gali nesisekti laimėti rinkimų Zanavykijoje. Todėl nors pirminėje susirinkimo darbotvarkėje ir buvo skelbta apie tris kandidatus į būsimus mero rinkimus (Irena Haase, pats pirmininkas A. Klimaitis ir E. Pilypaitis), susirinkimo metu paaiškėjo, kad pirmieji du net nedavė sutikimų. Tad pasirinkimas – vienas iš vieno. E. Pilypaičio kandidatūrai pritarė 59 nariai.

Nelips ant to paties grėblio

Atsakydamas į klausimą, kodėl pats A. Klimaitis nusprendė nedalyvauti mero rinkimuose, tikino, jog ant to paties grėblio lipti trečiąkart būtų neprotinga – jam nesisekė ir rinkėjai kitus kandidatus rinkosi 2012m. vykusiuose Seimo rinkimuose, be to, fortūna buvo nepalanki  ir pirmuosiuose mero rinkimuose. Kita vertus, jaučiasi reikalingas ir Šakių ligoninei, o pasitraukimą iš užimamų pareigų ir nusišalinimą nuo įstaigos veiklos vertintų kaip negarbingą žingsnį. Be to, sakė skyriaus pirmininkas, vyksta kartų kaita ir labai gerai, kai yra stiprių kandidatų, galinčių perimti estafetę. Pasak jo, reikia tik džiaugtis, kad partija stiprėja ir turi ką pasiūlyti rinkėjui.

Kita vertus, kaip kalbėjo A. Klimaitis, reikia įvertinti, kad bet kokia partija, turėdama tokią poziciją kaip TS-LKD, kai vicemero poste yra būtent šios partijos žmogus ir ant jo dėl susiklosčiusių aplinkybių šiuo metu gula visa savivaldos ir tarybos darbo našta, pasinaudotų tokia situacija. Tuo labiau, kad jis parodo, jog puikiai suvaldo neeilinę situaciją.

I. Haase aiškino, kad dalyvauti ar ne – jos asmeninis apsisprendimas ir ji nusprendė nedalyvauti. Be to, politikė džiaugėsi stipria frakcija bei vieningu koalicijos darbu praėjusį penktadienį, kai opozicijai sužlugdžius tarybos posėdį buvo neišrinktas laikinasis meras.

„Koalicija turi būti stipri ir vieninga. Mes parodėme, jog tokie esame, balsavome vieningai“, – sakė I. Haase.

Rezultatai – tik nuosekliu darbu

Kandidatas į merus E. Pilypaitis pripažino nesiruošęs didelių kalbų, tačiau patikino, jog tik nuoseklus darbas, susivienijimas gali duoti rezultatų. Pasak jo, dabartinė savivaldybės situacija parodo, kad nesvarbu, kokiai partijai priklauso ar nepriklauso savivaldybės administracijoje dirbantys žmonės, parodžius jiems pasitikėjimą visi puikiai siekia bendro tikslo, dirba komandoje ir užtikrina pagrindines funkcijas. Džiaugėsi galėdamas visada atsiremti ir į partiečius.

Mero pavaduotojas sako suprantantis, kad dabar jo laukia iššūkiai, nelengvas darbas, bet lygiai taip pat patikina, kad nepriimti siūlymo ir nedalyvauti mero rinkimuose kaip TS-LKD kandidatui būtų neracionalu. Jis kalbėjo, jog reikia įvertinti ir tai, jog taryboje liks dirbti tie patys žmonės (dabar TS-LKD taryboje dirba koalicijoje su Lietuvos valstiečiais ir žaliaisiais bei Darbo partijos kandidate), reikės išspręsti administracijos direktoriaus bei administracijos direktoriaus pavaduotojo klausimus, išrinktasis meras dirbs ne ketverius metus, o likusį kadencijos laiką, tai yra dvejus metus.

Kalbėdamas apie opozicijos veiksmus paskutiniojo tarybos posėdžio metu E. Pilypaitis pavadino tai bereikalingu emocijų kurstymu, kai „argumentais prirėmus prie sienos oponentams belieka sumesti ginklus ir pabėgti“. Laikinasis meras neišrinktas, o esą tik garsiai šaukiama ir raginama telktis darbui, kai veiksmai sako ką kita.

„Atviru tekstu kitame posėdyje žadėjo imtis manęs“, – apie opozicijos ketinimus kalbėjo mero pavaduotojas.

Nemokėjo ištransliuoti

E. Pilypaitį sveikino ne tik vietiniai partiečiai, bet ir svečiai – Seimo narys Paulius Saudargas, Radvilė Morkūnaitė, Paulė Kuzmickienė ir kt. P. Saudargas yra vienas iš kandidatų užimti partijos pirmininko kėdę, tad tiek jis, tiek A. Klimaitis ragino bendražygius aktyviai jį rinkti vasario 11–12 d., mat ši partija pirmininką renka tiesiogiai. Pasisakė jis ir apie dabartinę Seimo situaciją, kai „pirmosios ledi kailiniai“ svarbesni už visas kitas problemas, o „iš išorės prakrapščius žalią vis pasimato raudona“. Prakalbo P. Saudargas ir apie tai, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimus laimėjo faktiškai su TS-LKD programa, kurios pagrindas šeimos vertybės, tautiškumas, tik skirtumas tas, kad TS-LKD nemokėjo viso to ištransliuoti, pristatyti. Neneigė Seimo narys, kad po rinkimų partijoje buvo sutrikimo, blaškymosi, bet tiek jis, tiek kiti kalbėjusieji į ateitį žvelgė optimistiškai.

Susirinkimo metu taip pat išrinkti delegatai į partijos suvažiavimą balandį, buvo pasiūlytos dviejų partijos narių – Birutės Stašinskienės ir Mečislovo Švabo – kandidatūros „Lietuvos ąžuolų“ apdovanojimui. Šių apdovanojimų tikslas – prisiminti, padėkoti partijos žmonėms, skleidžiantiems TS-LKD nuostatas visuomenėje, stiprinantiems politinę jėgą, atlikusiems ar atliekantiems svarbius darbus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.