Šakių krašto VVG – ar viskas skaidru ir demokratiška?

slidziauskiene
Nuotr. Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) pirmininkė Aušra Slidziauskienė susirinkimo metu pristatė VVG 2015–2016 m. veiklą ir buvo perrinkta pirmininke.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Sausio 31 d. rajono savivaldybės administracijos salėje vyko Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) visuotinis narių susirinkimas. VVG pirmininke perrinkta Aušra Slidziauskienė, taip pat išrinkta 13 valdybos narių. Tačiau iš vakaro VVG nariai gavo anoniminį laišką, kuriame išdėstyti faktai apie neva netinkamą pirmininkės A. Slidziauskienės ir kitų vietos veiklos grupės narių veiklą.

Laiške anonimas rašo, kad viešai prabilo apie VVG veiklą po to, kai sulaukė valdybos narės, Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkės Grinos Šnirpūnienės skambučio, raginančio balsuoti visuotiniame VVG narių susirinkime už A. Slidziauskienę.

„Kantrybė trūko. Kiek dar tai tęsis? Kodėl būtent reikia balsuoti už A. Slidziauskienę? Ar nėra jokios kitos alternatyvos? Ar tokių skambučių esate sulaukę tuomet, kai vietos veiklos grupei vadovavo Algimantas Damijonaitis?“ – tokius klausimus laiške kėlė neprisistatęs asmuo.

A. Slidziauskienė pirmininke tapo 2014 metais. Kaip rašoma laiške, tada, kai buvęs meras Juozas Bertašius atšaukė A. Damijonaitį iš pareigų. Laiške keliamas klausimas, kodėl bendruomeniečiams visiškai nepažįstama savivaldybės tarnautoja tuomet tapo VVG pirmininke.

Skaitant laišką akivaizdu, kad jį rašė ne „kažkokia ligonė“, kaip įvardijo A. Slidziauskienė, o tikrai gerai VVG veiklą žinantis žmogus. Visgi, užbėgdami įvykiams už akių, paminėsime, kad laiške faktais dėstoma apie VVG veiklą, A. Slidziauskienę, G. Šnirpūnienę, užkulisinius niuansus, atleidimus ir priėmimus į darbą, algas, galbūt net viršytus įgaliojimus. Pačios „kaltinamosios“ iš pradžių geranoriškai sutiko komentuoti situaciją raštu, vėliau atsisakė motyvuodamos ir cituodamos įstatymus, kad „draudžiama platinti dezinformaciją ir informaciją, šmeižiančią, įžeidžiančią žmogų, žeminančią jo garbę ir orumą“, taip pat „draudžiama skleisti informaciją, pažeidžiančią nekaltumo prezumpciją ir kliudančią teisminės valdžios nešališkumui“. Tikriausiai reikėtų paminėti ir tai, kad anoniminiame rašte pateikiama informacija apie moteris ne kaip apie privačius, o kaip apie viešus asmenis. VVG yra ne privati, o vieša juridinė organizacija. Jei kyla klausimai, turėtų būti pateikti atsakymai.

„Kadangi atsakant į pateiktus klausimus reikia papildomų duomenų iš dokumentų, pasinaudosiu teise atsakyti ne vėliau kaip per savaitę. Kai atsakymai bus parengti, informuosiu asmeniškai“, – ketvirtadienio ryte, kai laikraštis buvo ruošiamas spaudai, atsakė Šakių VVG pirmininkė A. Slidziauskienė, pabrėžusi ir tai, kad viešoji informacija visuomenės informavimo priemonėse turi būti pateikiama teisingai, tiksliai ir nešališkai.

Tiesa, apie tai, kad tokio turinio laiškas gautas, buvo užsiminta ir sausio 31 d. posėdyje. Jau susirinkimo pradžioje A. Slidziauskienė pareiškė, kad visa laiške esanti informacija yra neteisinga, o dėl pateiktų klausimų gali kiekvienas kreiptis į ją asmeniškai. Susirinkimo dalyviai jokios nuomonės dėl anoniminio laiško neišsakė, o mes, laikraštis „Draugas“,  klausimus pateikėme, palauksime atsakymų.

Visgi kyla klausimas, ar tikrai laiške yra tik neteisinga informacija, jei redakcija sulaukė ne vieno skambučio ir iš oficialių asmenų, kurie ragino apskritai nepublikuoti ir neliesti šios temos. Tad gal kaip tik laiškas atskleidžia kad ir labai nemalonias, slepiamas Šakių VVG vidines problemas?

Tiesa, G. Šnirpūnienė antradienį susirinkimo metu atsisakė būti išrinkta į VVG valdybą. Paprašyta pakomentuoti jai mestus kaltinimus, raštu informavo, kad dalyvavo diskusijoje „Dėl vietos bendruomenių ir bendruomeninių organizacijų teisinio reglamentavimo“ ir atsiuntė pasiskaityti diskusijos medžiagą. Vasario 2 d. su G. Šnirpūniene susisiekti telefonu nepavyko.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.