Grįš prie neparengtos programos?

koalicija
Nuotr. Dar praėjusių metų kovą tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skyrių pirmininkų Juozo Bertašiaus (kairėje) ir Algirdo Klimaičio buvo pasirašyta koalicijos sutartis, tačiau bendra programa neparengta iki šiol.


Praėjusių metų kovo 24 d., planuojant bendrą darbą po savivaldybių tarybų rinkimų tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) buvo pasirašyta koalicijos sutartis, tačiau bendra programa neparengta iki šiol.
 
Rodos, situacija turėtų keistis. Apie galimybę pagaliau susiderinti programą viešai dar sausio pabaigoje TS-LKD visuotiniame susirinkime prabilo frakcijos seniūnė Irena Haase. Ji ir dabar pripažįsta, kad „nors TS-LKD frakcija siūlė kelis konkrečius programos variantus, tačiau susitarti nepavyko“. Tačiau ji pabrėžia, kad dėl bendrų programinių nuostatų buvo susitarta, tad siekiama, kad per visą naujai išrinktos tarybos kadenciją būtų užtikrintas sklandus svarbių savivaldybės gyventojams sprendimų priėmimas.

Nors praėjo nemažai laiko, I. Haase įsitikinusi, kad programa turi būti parengta ir ji tikisi, kad LVŽS skyriui pakaks politinės valios pagaliau išspręsti šį klausimą. Tokios pačios nuomonės ir TS-LKD skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis.

„Prieš keletą dienų mūsų frakcija buvo susitikusi su LVŽS Šakių skyriaus naujai išrinktu pirmininku Raimondu Januševičiumi, susitikime dalyvavo ir tarybos LVŽS frakcijos pirmininkas Tautvydas Šukys. Susitikimo metu mūsų frakcija pabrėžė, jog būtina grįžti prie koalicijos programos svarstymo ir jos pasirašymo“, – sakė I. Haase.

Ji pripažįsta, kad gali būti nuomonių esą tai daryti per vėlu, nes jau skaičiuojamas laikas iki kitų savivaldos rinkimų.

„Drįsčiau nesutikti su tokiais teiginiais, kadangi koalicijos sutartis yra pasirašyta, galiojanti ir abi šalys privalo siekti koalicijos sutarties sąlygų įvykdymo. Iki savivaldos rinkimų 2019 m. liko dveji metai, ir tai yra pakankamai ilgas laikotarpis dirbti pagal pasirašytą bendrą koalicijos programą, siekiant naudingų sprendimų gyventojų labui“, – mintimis dalijosi tarybos narė.

A. Klimaitis sako, jog programos neparengimas dirbti ir gyventi netrukdo, tačiau yra įsitikinęs, kad tokį dokumentą reikėtų turėtų. Be to, jei ne šiai, tai kitai kadencijai požiūriai ir vertybinės nuostatos, pasak pirmininko, galėtų būti suderintos galutinai.

„Buvo ir darbo grupė dėl suderinimo susitikusi, buvo diskusijų, tačiau gal savivaldos įvykiai, gal rinkiminis laikotarpis turėjo įtakos, kad viskas nusitęsė“, – komentavo A. Klimaitis.

Šiek tiek kitokios nuomonės LVŽS frakcijos seniūnas T. Šukys, dvejojantis, ar tikslinga atnaujinti šį klausimą.

„Kol kas jokie konkretesni sprendimai nenumatyti. Kol kas didelio susižavėjimo nerodau, bet reikia išdiskutuoti ir tada matysime“, – sakė T. Šukys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.