Ruošiasi iš esmės atnaujinti „Varpo“ mokyklos stadioną

stadionas
Nuotr. Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorius Martynas Šlėderis (kairėje) teigė, kad šiuo metu rengiamas techninis „Varpo“ mokyklos stadiono projektas.  


Praėjusią savaitę rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus specialistai pristatė preliminarius 2014–2020m. periodo Europos Sąjungos programavimo projektus Šakių rajono savivaldybėje.
 
Iš viso preliminariame sąraše numatyta 50 projektų, iš kurių vieni tęstiniai, vykdomi arba jau pradėti, kitų įgyvendinimui dar tik suteiktas rajono savivaldybės tarybos sprendimas, o kiti – vis dar svarstomi.

Iš viso projektų įgyvendinimui preliminarios lėšos – 27 mln. 399 tūkst. 841 euras, iš jų Europos Sąjungos lėšų – 19 mln. 470 tūkst. 207 eurai, savivaldybės biudžeto lėšų – 3 mln. 169 tūkst. 15 eurų. Aišku, kaip kalbėjo rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas, tai yra maksimalios sumos, kurias būtų galima gauti vienų projektų įgyvendinimui, kitų tęsimui, o ar taip bus – neaišku, nes kai kurie iš jų dar tėra svarstomi, tad planuojamos lėšos gali kisti.

Ir toliau bus įgyvendinamas vienas stambesnių – „Šakių miesto kultūros centro modernizavimo“ projektas. Taip pat vykdomas tarptautinis projektas „Draugystės parkai – 2“, iš kurio lėšų numatyta sutvarkyti likusią Šakių miesto skvero dalį. Visus planuojamus ar įgyvendinamus projektus išvardyti sunku, tačiau, jei pasiseks ir daugeliui jų bus uždegta žalia šviesa, galima tikėtis, kad Šakių miesto ir rajono miestelių aplinka turėtų dar labiau gražėti, atsinaujinti dar daugiau pastatų, o jau pradėti darbai įgautų pagreitį.

Pristatant planuojamus įgyvendinti projektus buvo prabilta ir apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono, kuris taptų sveikatinimo ir sporto kompleksu, atnaujinimą įgyvendinant projektą „Šakių miesto daugiafunkcis sveikatinimo, ugdymo ir užimtumo centro kompleksas“, kuriam lėšų būtų skirtos iš neformalaus švietimo programos.

Šį projektą koordinuojantis Regioninės plėtros skyriaus darbuotojas Martynas Šlėderis jau parengė viziją, kaip kompleksas turėtų atrodyti, o dabar techninį projektą rengia UAB „Statybos projektų valdymas“.

Tiesa, iki šiol stadionas priklauso „Varpui“, tačiau įgyvendinus projektą jis būtų perduotas Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrui kaip operatoriui. Savaime suprantama, „varpiečiai“, stadionu naudotųsi ir toliau. Nors, kol nėra sąmatos, sunku pasakyti, kiek reikėtų lėšų tokio komplekso įrengimui, manoma, ne mažiau 700 tūkst. eurų.

Anot M. Šlėderio, įgyvendinant projektą vietoj senosios tribūnos planuojama pastatyti pastatą, kuris talkintų kaip persirengimo vieta bei ūkio bazė, kas be ko, stadione atsirastų sektoriai tokioms rungtims kaip šuolis į tolį, į aukštį, disko, kūjo metimui, lauko treniruokliai, krepšinio, futbolo, paplūdimio tinklinio aikštelės. Žinoma, kol kas šie planai tėra vizija, tačiau, anot M. Šlėderio, stadiono modernizavimas yra vienas iš prioritetinių darbų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.