Lekėčių miestelio gyventojai vis dar jaučiasi nesaugūs

lekeciai pestieji
Nuotr. Šiandien lekėtiškiai patys nesirūpina savo saugumu – eina, kur jiems patogiau, bet ne per gretimai esančią pėsčiųjų perėją.


Trisdešimt surinktų Lekėčių miestelio gyventojų parašų neužteko, kad vasario 7 d. posėdžiavusi Eismo saugumo komisija pritartų lekėtiškių prašymui Draugystės gatvėje įrengti naują pėsčiųjų perėją. Ne į visus klausimus gali atsakyti ir Eismo saugumo komisija.
 
Pasirodo, Lekėčių miestelio centre, Draugystės gatvėje, jau yra įrengtos dvi pėsčiųjų perėjos. Tačiau jomis gyventojai ne visada pasinaudoja, nes jos yra atokiau nuo judrios teritorijos – turgaus aikštės. Einant iš turgaus žmonėms tenka sugrįžti keliolika metrų, kad pereitų per pėsčiųjų perėją ir patektų į parduotuvę. Realiausias sprendimas ir būtų čia įrengti pėsčiųjų perėją, o panaikinti atokiau esančią perėją, kuria gyventojai beveik nesinaudoja.

Posėdyje dalyvavęs UAB „Gulbelė“ vadybininkas Redas Miškinis išsakė ir savo nuomonę: „Pagal esamą perėją mes prisitaikėme planuodami parduotuvės įrengimo vietą, ir jeigu šią pėsčiųjų perėją panaikins, pablogės verslo sąlygos.“

Rajono policijos komisariato policijos Viešosios policijos skyriaus viršininkė Ramunė Girdauskienė įsitikinusi, kad gyventojai iš turgaus kaip ėjo, taip ir eis į parduotuvę tiesesniu keliu, o ne per tolėliau esančią perėją. Pareigūnė pripažino, kad policijos pareigūnams yra tekę surašyti ne vieną Kelių eismo taisyklių pažeidimo protokolą pėstiesiems. Pasak kalbėjusio komisijos nario Valdo Stankūno, gyventojai šioje teritorijoje apskritai vaikšto kaip nori, tad Lekėčių centre situacija yra tikrai nesaugi: greta turgus, po kurį vaikšto ir žmonės, važinėja ir automobiliai.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Kuncaitis šiek tiek nuramino susirinkusius sakydamas, kad Lekėčių seniūnija pagal projektą yra numačiusi sutvarkyti turgavietės teritoriją.

VĮ „Marijampolės regiono keliai“ Šakių kelių tarnybos atstovai taip pat siūlė neskubėti naikinti ar įrengti naujų pėsčiųjų perėjų, o, apsvarsčius verslininkų pasiūlymus bei atsižvelgus į gyventojų prašymus, priimti racionalų sprendimą. Todėl šis klausimas buvo atidėtas.

Posėdyje buvo diskutuota ir dar vienu klausimu – į Eismo saugumo komisiją kreipėsi UAB „Šakių hidrotechnika“ su prašymu išduoti leidimą sunkiasvore technika važiuoti Šakių miesto gatvėmis. Komisija tokių leidimų neišduoda. O aptarnaujantis transportas, pristatantis krovinius ar prekes mieste, turi turėti krovinio važtaraštį. Posėdyje dalyvavęs Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pastebėjo, kad didžiuosius prekybos centrus aptarnaujantis transportas piktnaudžiauja: nors turi galimybę prekybos centrus pasiekti apvažiuodamas miestą, šios galimybės nepaiso ir važiuoja per miestą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.